Американський хірург їде до Львова, аби оперувати дітей із вадами обличчя

image-50
Фото: ОХМАТДИТ

У Львівській обласній клінічній дитячій лікарні «ОХМАТДИТ» працюватиме Крейг Хобар (Craig Hobar), провідний американський краніо-фаціальний хірург, який спеціалізується на вроджених вадах обличчя (розщілини губи та піднебіння, вроджених та набутих деформаціях лицевого скелету).

Про це розповідають у пресслужбі медзакладу.

Місія фахівця розпочалась сьогодні, 12 червня, і триватиме ще два дні.

Крейг Хобар вже не вперше в «ОХМАТДИТі». Цього разу він з колегами з Міжрегіонального Центру дитячої щелепно-лицевої хірургії проведе чимало роботи. У програмі візиту – консультації та операції для пацієнтів, лікування яких розпочали у попередні рази і яке передбачає етапне виправлення вад верхньої щелепи.

«З американським колегою у нас заплановані реконструктивні операції у зовсім маленьких та старших пацієнтів з вродженими і набутими вадами обличчя. Також буде декілька хірургічних втручань з приводу рідкісних і надскладних незрощень піднебіння», — розповідає щелепно-лицева хірургиня Христина Погранична.

Пацієнти хірургів – з усієї України, одна з них – 8-місячна пацієнтка зі складною вадою і супутніми патологіями із Сумської області.

Доктор Крейг приїхав зі своїм онуком Ноа. Він – майбутній медик і хоче дізнатися більше, як працюють українські лікарі, адже багато чув про їх перемоги. Після операцій у Центрі Ноа планує відвідати анатомічний і паталогоанатомічний музей Львівського національного медичного університету імені Данила Галицього.

Доктор Хобар має українське коріння, додають у лікарні. Його дідусь виїхав з України у 20-их роках минулого століття.

Що відомо про хірурга?

Крейг Хобар є засновником і медичним директором LEAP Global Missions. LEAP був запланований як єдина місійна поїздка 1991 року. З часом вона виросла в організацію, яка більше 30 років надає безкоштовну допомогу людям, які потребували реконструктивної хірургії. Це майже 10 тисяч пацієнтів у більш ніж 20 країнах світу.

Доктор Хобар працював керівником відділення черепно-лицевої хірургії в Дитячому медичному центрі Далласа, доцентом пластичної хірургії в Південно-західному університеті Техасу і директором міжнародної черепно-лицевої хірургії в дитячій лікарні Medical City у Далласі.

Нагадуємо, у березні нинішнього року у львівській дитячій лікарні американські хірурги спільно із колегами з України оперували та консультували дітей із вродженими вадами обличчя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: