Колишня сільрада на Львівщині незаконно передала у приватну власність земельні ділянки

2422236922913626094934824196267552582119199n-3b646770
Фото: ЛМР

У Гряді Львівської області колишня сільрада, всупереч містобудівній документації, віддала у приватну власність понад десять земельних ділянок. Тобто землі, де за генпланом мав бути ліс, рибні господарства чи виробництво, сільрада у свою останню каденцію активно віддавала під сільське господарство.

Це під час моніторингу рішень Грядівської сільради виявило управління держконтролю за використанням та охороною земель департаменту містобудування.

Площа восьми виявлених ділянок – по 2 га, решта трохи менші – понад 1 га.

У відомстві кажуть, що онайменше на місці розташування двох ділянок розданої землі за генпланом сіл Гряда та Воля-Гомулецька передбачено територію для заліснення і в розрахунковому періоді - ліс. Попри це, у листопаді 2020 року Грядівська сільська рада, всупереч вимогам земельного законодавства, проголосувала за те, щоб віддати ці ділянки в приватні руки для ведення особистого селянського господарства.

«Аналогічні порушення земельного законодавства і щодо решти ділянок – під час надання їхнє місце розташування та розроблена щодо них документація із землеустрою не відповідають містобудівній документації», — розповіли в управлінні держконтролю.

Про всі факти нецільового роздавання земельних ділянок повідомлено правоохоронні органи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: