Підрив росіянами Каховської ГЕС: до Львова евакуювали тварин із Херсона

image-51
Фото: ЛМР

Волонтери Домівки врятованих тварин, що діє у Львові, повернулись з евакуаційної місії з Херсона. Зоозахисники привезли до Львова 72 собаки та 96 котів з регіонів, які затопило через знищену росіянами греблю Каховської ГЕС. Тварини шукають нових господарів.

Про це розповів Орест Залипський, керівник Домівки.

Волонтери були у Херсоні 4 дні, каже він. Зі слів Ореста, є тварини у критичному стані.

«У нас є один собака, який впав до військових в окоп, був знесилений і не міг звідти вийти просто. Він вже два дні в клініці, бо приїхав ще першим рейсом. Собака вже почав їсти, але є підозри, що він важкохворий. Є собаки, які в досить нормальному стані, але терміново потребують дому, щоб їх забрали з притулку, адже для них це великий стрес: їх там залишили і тут вони з великою кількістю собак. Ми закликаємо львів’ян активно забирати цих котів та собак, яких ми привезли», — розповів він.

Більшість тварин, яких евакуювали волонтери, були безпритульними і жили на вулицях в районах, які затопило. Проте команді Домівки врятованих тварин доводилось забирати котів та собак і з будинків, які пішли під воду.

Усіх тварин невідкладно провакцинують. Серед евакуйованих є важкі тварини, неходячі собаки з ампутованими лапами. Вони з тамтешніх притулків, потребують лікування та довгої реабілітації.

Евакуйовані тварини мають пройти карантин, кажуть ветеринари, але якщо люди готові забрати чотирилапого вже і в них немає інших тварин вдома, то їх готові прилаштовувати. Частина тварин вже знайшла нові домівки, люди активно відгукнулись. Проте ще чимало чекають на своїх господарів.

Тварин може забрати кожен охочий, але не на ланцюг, кажуть у притулку. Без самовигулу та з обов’язковою стерилізацією чи кастрацією. З новими господарями укладуть договір про утримання тварин, тому йдучи у домівку варто взяти зі собою паспорт.

Людей, які готові взяти додому тваринку, закликають приходити в Домівку врятованих тварин, за адресою вул. О.Довбуша, 24, щодня з 9:00 до 19:00, без вихідних. Також можна телефонувати за номером: 073 000 00 75.

Що передувало?

У вівторок, 6 червня, про підрив Каховської ГЕС розповів спікер оперативного командування «Південь» Владислав Назаров. Розпочалась евакуація цивільних, під час якої росіяни відкривали вогонь.

Рятували людей із зон, де можливе затоплення на правобережній частині річки Дніпро, а саме: села Миколаївка, Ольгівка, Львове, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Понятівка, Придніпровське, Садове, та частково місто Херсон - острів Корабел.

Згодом Керівник Офісу президента Андрій Єрмак поділився відео, де зображенні наслідки підриву Каховської ГЕС.

Зранку, 6 червня, після оголошення про підрив електростанції, президент України Володимир Зеленський зібрав екстрене засідання РНБО.

Унаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС на Херсонщині, станом на ранок 12 червня рівень води досяг позначки 3,29 м. Порівняно з вчорашнім днем він зменшився на 64 сантиметри. 

Україна має докази того, що російсько-окупаційні війська підірвали Каховську гідроелектростанцію у Херсонській області дистанційно, заявили у воєнній розвідці.

В Офісі Генерального прокурора України взялись за розслідування екоциду, вчиненого російсько-окупаційними військами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: