Помер колишній прем’єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі

_99633457_gettyimages-480309027
Сильвіо Берлусконі. Фото: AFP

У понеділок, 12 червня, у віці 86 років помер Сильвіо Берлусконі. Він перебував на посаді прем'єр-міністра Італії тричі: у 1994-1995, 2001-2006 та 2008-2011 роках.

Про смерть політика повідомило видання Corriere della Sera.

Там розповіли, що Сильвіо Берлусконі помер у міланській лікарні Сан-Рафаеле. Як зазначили у виданні, Берлусконі повернувся в Сан-Раффаеле минулої п'ятниці після тривалої госпіталізації, яка тривала 45 днів та закінчилася кілька тижнів тому, через пневмонію та мієломоноцитарний лейкоз.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що колишній прем’єр Італії та медіамагнат Сільвіо Берлусконі переніс хірургічну операцію через кишкову непрохідність.

Довідка

Сильвіо Берлусконі народився в Мілані 29 вересня 1936 року. Свою політичну кар'єру він розпочав з 1994 року. Тоді створив власний політичний рух "Вперед, Італіє", який згодом став найбільшою правою партією в країні.

Крім політичної діяльності, Берлусконі був відомим італійським медіамагнатом. За версією журналу Forbes 2011 року у списку найбагатших людей світу він посідав 118 місце.

Відомо, що у вересні 2015 року Сільвіо Берлусконі відвідав окупований Крим, де пробув кілька днів. Тоді він зустрівся з президентом рф владімиром путіним. Після цієї події Служба безпеки України заборонила італійському політику в'їзд до України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: