Третина України замінована, - заступник Міністра оборони України

9
Фото: УНІАН

Близько 174 тисяч квадратних кілометрів території України потенційно забруднені мінами та вибухонебезпечними предметами внаслідок бойових дій.

Про це розповів перший заступник Міністра оборони України генерал-лейтенант Олександр Павлюк у телемарафоні «Єдині новини».

«Дуже багато роботи буде в нас там, де зараз безпосередньо ведуться бойові дії. Бо це сотні тисяч боєприпасів, які лягають у землю щоденно. Це тисячі мінних полів», - сказав посадовець.

З метою розмінування Україна планує максимально залучати міжнародних партнерів, однак основний акцент планується зробити на власні сили. Для цього зараз розробляється стратегія і формується 8 інженерно-саперних батальйонів, до 1000 груп, які будуть здійснювати розмінування.

«Дуже важливо мати власних саперів, які зможуть це зробити» - зазначив Олександр Павлюк. Він пообіцяв у найкоротші терміни зробити все для того, щоб звільнити Україну від усіх негативних наслідків війни.

Нагадаємо, російсько-окупаційні війська масово мінують населені пункти навколо тимчасово зайнятого ними міста Енергодар Запорізької області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: