Глава МАГАТЕ прибув до Києва та зустрівся із президентом України

з

Голова Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Гроссі прибув з робочим візитом в Україну. Він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомляє Reuters.

Після зустрічі із Зеленським Гроссі, разом із місією МАГА вирушив до окупованої росіянами Запорізької АЕС. Там вони мають отримати точніші оцінки ситуації на станції після підриву росіянами Каховської ГЕС.

На брифінгу у вівторок, 13 червня, Гроссі заявив, що хоче особисто обговорити з місцевим керівництвом, які заходи вони вживають щодо запобігання екологічної катастрофи. Він також планує зробити рекомендації щодо невідповідності дій росіян, які контролюють ЗАЕС, у питанні переведення енергоблоків у «холодну зупинку».

«Ми повинні побачити, чи зможемо ми отримати можливість качати воду назад, та подивитися інші альтернативи. Альтернативи є, і це також потрібно обговорити. Чи працює це онлайн, як і решта зовнішньої частини заводу - я не знаю про це. Мені доведеться побачити», - сказав він.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що очільник МАГАТЕ Рафаель Гроссі вирушить в Україну, щоб зустрітися з Президентом Володимиром Зеленським та представити програму підтримки після підриву Каховської ГЕС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: