У лікарні на Львівщині відремонтували два відділення за понад 14 млн грн

image-56
Фото: ЛОДА

У вівторок, 13 червня, у Стебницькій міській лікарні запрацювали два капітально відремонтовані медичні приміщення – приймальне відділення та відділення інтенсивної терапії. Ремонт у медзакладі розпочали на початку 2023 року.

Про це повідомили у Львівській обласній військововій адміністрації.

Кошти виділили як Дрогобицька територіальна громада, так і сама медична установа. Понад 9 мільйонів гривень спрямували на оновлення приймального відділення, а майже 5 мільйонів – на капітальний ремонт відділення інтенсивної терапії. 

Серед кімнат, які відремонтували у приймальному відділенні – гінекологічна та отоларингологічна оглядові, травмпункт, кімната попереднього перебування пацієнта, кабінет для базування екстреної  медичної допомоги тощо. Водночас відділення інтенсивної терапії обладнали надсучасним анестезіологічним обладнанням, там облаштували маніпуляційний кабінет та низку палат, санітарні приміщення, ординаторську, сестринську, кабінет старшої медичної сестри та завідувача відділення тощо. 

Фото: ЛОДА

«Загалом в Стебницькій лікарні відновили вже 5 відділень – інфекційне, хірургічне, психоневрологічне, а також приймальне та відділення інтенсивної терапії, які відсьогодні прийматимуть пацієнтів. До цього ремонт у приміщеннях не робили понад 50 років, однак зараз тут облаштували комфортні палати, закупили обладнання та медичний інвентар – апарати ШВЛ, кардіомонітори, шприцеві дозатори, наркознодихальний апарат. Приймальне відділення спроєктували відповідно до вимог ДБН в іншому приміщенні, а не в тому, де воно було розташовано раніше», – пояснила головна лікарка КНП «Стебницька міська лікарня» Наталя Стецик.  

Фото: ЛОДА

За ї словами, в лікарні водночас можуть перебувати 110 пацієнтів. Відтепер вони отримуватимуть медичні послуги значно швидше, адже оновлені відділення передбачають більше оглядових кімнат, ніж раніше. 

Фото: ЛОДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: