Уряд виділив кошти на будівництво нових магістральних водогонів

д

Уряд України виділив майже 2,5 млрд грн, аби забезпечити південь країни водою.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Починаємо будівництво нових магістральних водогонів, проводимо оцінку збитків та формуємо список постраждалих громад, забезпечуємо підвезення питної води, готуємо рішення про виплати постраждалим українцям. Для цього сьогодні приймаємо розпорядження щодо необхідності з боку місцевої влади Херсонщини організувати роботи з обстеження пошкоджених будівель і споруд. Мають працювати спеціальні комісії та достатньо людей, щоб швидко обстежити руйнування, а також мають бути проведені розрахунки для подальшого відновлення житла людей», — повідомив він.

Нестача питної води в Україні

Близько 700 тисяч людей в Україні залишились без питної води через руйнування Каховської ГЕС, заявив в інтерв’ю Associated Press заступник генсекретаря ООН з гуманітарних питань Мартін Гріффітс. Йдеться про людей, які перебувають як на підконтрольних Україні областях, так і на окупованих Росією територіях.

Про потенційну нестачу чистої прісної води внаслідок руйнування Каховської ГЕС у своєму останньому зведенні також вказує британська розвідка. За її даними, до 9 червня рівень води в Каховському водосховищі впав нижче за рівень водозабору, що може призвести до зупинки постачання води до анексованого Росією Криму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: