Численні переломи у ДТП: львівські медики врятували ногу юнака

353834013_584919150445172_474940730049666877_n (1)
Фото: Перше ТМО Львова

У Львові травматологи врятували ногу 21-річного пацієнта. Напередодні юнак опинився на операційному столі через ДТП.

Цю історію розповіли у Першому медичному об'єднанні у середу, 14 червня.

Віталій із Дідилова, що на Львівщині. Аварія сталась у січні нинішнього року. Він прямував на роботу за кермом своєї автівки. Водій зустрічної машини хотів об'їхати пішохода, через що виїхав на смугу Віталія та спричинив зіткнення. У стані середньої важкості швидка доправила юнака до Лікарні Святого Пантелеймона.

У нього діагностували переломи променевої кістки, стегна та відкритий перелом колінної чашечки. А також струс мозку. Перелом на руці лікарі зафіксували гіпсом. А от з ногою була значно гірша ситуація. Без операції не обійтися і робити її треба негайно.

«Через дві години після поступлення Віталій вже був на операційному столі. Спершу хірурги-травматологи виконали внутрішньокістковий остеосинтез стегна, себто зафіксували правильне положення кістки за допомогою металевих стрижнів. Така методика дозволяє пацієнту вже на другий день після операції ступати на ногу, а не лежати півроку на розтяжці як це було раніше», — розповіли медики.

Наступним етапом хірургічного втручання стало відновлення цілісності надколінка. Лікарі зробили це за допомогою спеціальних швів для фіксації кісткових фрагментів. Операція тривала три години та пройшла успішно. Хірургам вдалося зберегти у пацієнта функцію коліна та стегна.

На 11-тий день після ДТП Віталія вже виписали з лікарні. Весь цей час він проходив реабілітацію. Враховуючи молодий вік пацієнта та підхід і оперативність лікарів, вже за три місяці хлопець повністю відновився. А після проведення контрольного рентген-обстеження виявилось, що всі переломи зрослися ідеально.

Раніше ми розповідали, що після унікальної операції із вживленням у кістку протеза у Львові військовий почав ходити.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: