Імпорт та наслідки підтоплення: яка ситуація в енергосистемі України

630_360_1465307269-4591
ДП "Енергоринок"

В Україні потреби споживачів покриваються електроенергією, яку вироблять виключно українські електростанції. Вранці запустили в роботу один із атомних блоків, який був на плановому ремонті.

Про це повідомили у НЕК «Укренерго» у середу, 14 червня.

Там кажуть, що ясна погода посприяла виробітку електроенергії на сонячних електростанціях. Але, разом зі зниженням рівня водопілля знижується і виробіток електроенергії на гідроелектростанціях.

«На теплових та атомних електростанціях замість тих, що повернулись до роботи, в ремонт уходять інші блоки. Тому залишається актуальним прохання перенести використання потужної техніки з вечірніх годин на ніч та день, щоб зменшити навантаження в енергосистемі та полегшити її балансування», — кажуть у компанії.

Окрім цього, додають, що на 14 червня запланований імпорт зі Словаччини 10-90 МВт. У вечірні години найбільшого споживання імпорт та експорт відсутні.

Наслідки підтоплення

Рівень води в затоплених районах поступово знижується, ремонтні бригади обленерго починають обстеження та відновлення електромереж, там де є дозвіл військових. В Миколаївській області відновили живлення понад 600 споживачів, близько 1 тис. залишаються відключеними.

Російські атаки

Під час ракетних обстрілів вчора ввечері та вночі були пошкоджені мережі обленерго у прифронтових районах на Донеччині та Харківщини.

На Сумщини через масовані обстріли прикордонних районів знеструмлено понад 3,5 тис. споживачів. Аварійно-відновлювальні роботи розпочнуться одразу, як дозволить ситуація з безпекою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: