Палац на Львівщині пішов з молотка за 20 мільйонів гривень

image-65

Палац Жевуських-Лянцкоронських, що у Роздолі у Львівській області, що раніше використовувався як санаторій, пішов з молотка за 20 мільйонів гривень.

Про повідомляє пресслужба Фонду держмайна.

Там зазначили, що на торгах було п’ятеро учасників, переможець запропонував суму майже утричі більшу за стартову ціну лота, що становила 7 млн грн.

Тепер переможець має 20 робочих днів на сплату вартості лота. Окрім переможної ставки, він повинен сплатити ПДВ — 4 млн гривень.

Будівлі санаторію перебували в занепаді та майже 20 років не використовувалися. Головний корпус санаторію — пам’ятка культури місцевого значення, яка потребує значних інвестицій у відновлення.

Переможець аукціону повинен підписати договір про охорону культурної спадщини та зберегти її історичний вигляд.

Переможцем аукціону стала компанія Укрпромресурс-2008, що зареєстрована на Житомирщині. Керівником і власником компанії є Сергій Швиренко. Статутний капітал підприємства — тисяча грн, а основні види його діяльності - поводження з відходами, лісопильне та стругальне виробництво, виробництво паркету, пише НВ.

Довідка

Палац звели близько 1740 року за гроші дідича Міхала Юзефа Жевуського. Цей палац оточений парком, у якому зростало багато екзотичних дерев і насаджень, він належав до найцінніших галицьких пам'яток садово-паркового мистецтва. Згодом маєток став власністю графів Лянцкоронських, які володіли ним до 1939 рокку.

Зі слів колишньої директорки департаменту архітектури та містобудування Львівської обласної військової адміністрації Оксани Ткачук, в палаці збереглись автентичні сходи та двері, а підлога з автентичною плиткою. Тут було багато цінних експонатів. Найцінніші ще до Другої світової війни вивіз у австрійські і швейцарські маєтки син Кароля Лянцкоронського, а решта осіла в радянських музеях, зокрема в Ермітажі в Санкт-Петербурзі і Львівській галереї мистецтв

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: