В Україні не зареєстровано випадків або підозр на холеру, - МОЗ

вц

Через підрив росіянами Київської дамби та забруднення води на півдні України станом на 14 червня не зареєстровано випадків або підозр на холеру.

Про це повідомляє прес-служба міністерства охорони здоров'я України.

За даними відомства, результати досліджень зразків, взятих як з об’єктів навколишнього середовища, так і від пацієнтів з ознаками гострої кишкової інфекції, – негативні.

В постраждалих через підтоплення регіонах сформовано 38 точок моніторингу води поверхневих водойм вздовж річища та морського узбережжя в Одеській, Миколаївській і Херсонській областях.

Однак в МОЗ готуються до будь-яких сценаріїв. Наразі вже визначено три лікарні на Херсонщині, Миколаївщині та Дніпропетровщині, які стануть хабами у разі потенційних спалахів інфекційних хвороб. В медзакладах розгорнуті додаткові інфекційні ліжка та забезпечена наявність усіх необхідних ліків, зазначили у відомстві.

Нагадаємо, у Державній екологічній інспекції повідомили, що після підриву росіянами Каховської гідроелектростанції «дуже великої» забрудненості води не зафіксували, але виявили холерну та кишкову палички.

Що передувало?

У вівторок, 6 червня, про підрив Каховської ГЕС розповів спікер оперативного командування «Південь» Владислав Назаров. Розпочалась евакуація цивільних, під час якої росіяни відкривали вогонь.

Рятували людей із зон на правобережній частині річки Дніпро, а саме: села Миколаївка, Ольгівка, Львове, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Понятівка, Придніпровське, Садове, та частково місто Херсон - острів Корабел.

Зранку, 6 червня, після оголошення про підрив електростанції, президент України Володимир Зеленський зібрав екстрене засідання РНБО.

Унаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС на Херсонщині, станом на ранок 12 червня рівень води досяг позначки 3,29 м.

Україна має докази того, що російсько-окупаційні війська підірвали Каховську гідроелектростанцію у Херсонській області дистанційно, заявили у воєнній розвідці.

В Офісі Генерального прокурора України взялись за розслідування екоциду, вчиненого російсько-окупаційними військами.

12 червня у Херсоні знайшли двох потопельників, а саме: невідому жінку та 50-річного чоловіка.  Загалом вже відомо про 10 загиблих людей та 20 отримали поранення через підтоплення, що спричинив підрив Каховської ГЕС, повідомив очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

Він розповів, що 42 людини вважаються безвісті зниклими в області. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: