Бойові машини піхоти Bradley зараз на ремонті: у Міноборони України їх показали

photo_5210805674315991812_y
Фото: Ганна Маляр/Telegram

У Міністерстві оборони України показали бойову машину піхоти (БМП) Bradley, яка зазнала прямого влучання росіян із реактивних систем залпового вогню «Град». Техніка зараз на ремонті.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у четвер, 15 червня.

З її слів, екіпаж БМП успішно евакуювався після влучання та продовжує виконувати завдання на іншій техніці.

«Із 47-ї бригади пишуть подробиці: на бойовому завданні "Бредлі" отримав пряме влучання ракети в башту та загорівся. Екіпаж безпечно евакуювався, а механік-водій відвів бронемашину на безпечні позиції та загасив. Наслідки — легка контузія в одного з воїнів», — заявила Маляр.

Фото: Ганна Маляр/Telegram

Вона зазначила, що цей приклад доводить: заявлена виробником бронемашин непересічна бойова живучість — «не просто слова».

Фото: Ганна Маляр/Telegram

«"Бредлі" допомагає зберегти найцінніше — життя військовослужбовців. А сталь завжди можна відновити. Не існує техніки, яку неможливо знищити, існує техніка, яка рятує життя», — заявила воназаступниця міністра оборони.

Що передувало?

Телеканал CNN із посиланням на OSINT-аналітиків писав, що за перші дні контрнаступу Україна нібито втратила 16 БМП Bradley. Офіційно втрати Україна не коментує. На тлі російських вкидів 9 червня заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявляла, що «військову техніку, яку неможливо знищити, ще не створили», а неминучими втратами є люди.

У Міністерстві оборони США ані спростували, ані підтвердили інформацію щодо знищення росіянами в Україні 16 бойових машин піхоти Bradley.

Довідка

M2 «Bradley» — основна бойова машина піхоти, що перебуває на озброєнні механізованих військ армії США. На базі машини створено гусеничну платформу Bradley. Бойова машина піхоти M2 «Бредлі» надійшла на озброєння в 1981 році після довготривалих випробувань, що тривали з 1964 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: