Керівник Львівського добровольчого формування батальйону ТрО переправляв ухилянтів за кордон

5ed4712-sbu-705
Ілюстративне фото. Джерело: СБУ

Минулого тижня на Львівщині знешкодили злочинну схему, яку організував один із керівників групи Львівського добровольчого формування батальйону територіальної громади.

Про це розповіла речниця Головного управління Служби безпеки України у Львівській області Роксолана Яворська на брифінгу 15 червня.

Затримали 44-річного організатора – мешканця області. Саме він «допомагав» своїм клієнтам нелегально виїхати за межі нашої держави. 

Підставою для цього були  фальсифіковані медичні документи, вартість яких  він оцінив у 7 тисяч доларів. За ці кошти обіцяв повпливати на посадових осіб медичного закладу та забезпечити виготовлення документів про встановлення групи інвалідності.

Також СБУ повідомила про підозру прихильницям політики окупанта. Одна з них умисно розпалювала національну ворожнечу в громадських місцях на Львівщині, а також принижувала честь і гідність українців. Зловмисницею виявилась 59-річна мешканка регіону. Їй загрожує до 5 років позбавлення волі.

Ще дві поплічниці ворога підтримували окупацію українських територій та поширювали наративи кремля в соцмережах. Також  відкрито закликали до зміни територій України на користь ворога.

«Як стало відомо, пособницями окупантів є уродженки рф, які тривалий час проживали на Львівщині та мають українське громадянство.  Проте, проживаючи в Україні вони не зважали на збройну агресію росії та продовжували вихваляти і підтримувати політику окупанта»,- пояснила Роксолана Яворська.

Відповідатимуть вони перед законом за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) ст. 436-2 (виготовлення, поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) КК України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: