На Запоріжжі окупанти примушують українців оформляти паспорти рф та погрожують депортацією, – Нацспротив

паспорт рф

У тимчасово окупованій Кирилівці, що в  Запорізької області, окупанти погрожують депортацією місцевим мешканцям, які не хочуть оформляти паспорти рф.

Про це повідомили в Центрі національного спротиву.

«Колаборанти, що служать в Якимівському райвідділу окупаційної поліції, ходять по домівках та вимагають показати російський паспорт. Всіх, хто його не має, вносять в список та погрожують примусовим виселенням, якщо за тиждень не оформлять паспорт», – розповіли в Центрі нацспротиву.

Там також зазначили, що 9 червня в Кирилівці пройшов повторний обхід українців, які там живуть.  Внаслідок цього на пересувних блок-постах затримали близько 20 осіб без паспорта рф та відвезли у відділ поліції.

Крім того, за інформацією нацспротиву, росіяни також шантажують медичних працівників лікарень. Зокрема окупанти  говорять їм, якщо вони не матимуть російського паспорта, то будуть позбавлені грошового забезпечення або будуть звільнені з роботи. 

Ситуація на фронті в Запорізькій області за 15 червня

У ранковому зведенні Генштабу повідомили, що на Запорізькому напрямку армія рф обороняється.  Окупанти здійснили артилерійські обстріли таких населених пунктів як: Новодарівка, Левадне, Червоне, Гуляйполе і П'ятихатки Запорізької області.

Крім того, очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко розповів, що упродовж доби російські війська обстріляли 17 населених пунктів в області. За його словами, внаслідок обстрілу села Преображенка Пологівського району загинула 58-річна жінка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: