Навчання українських пілотів на F-16 вже почалося, - генсек НАТО

вм

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що союзники по НАТО вже почали навчання українських пілотів на літаках F-16.

Про це повідомив Генсек НАТО Єнс Столтенберг перед засіданням «Рамштайну».

«По-перше, я вітаю рішення кількох країн-членів Альянсу далі підтримувати Україну під час навчання пілотів. І також пізніше ми можемо прийняти рішення щодо надання реактивних літаків 4-го покоління F-16», - сказав генсек НАТО.

Він також подякував Данії за те, що вона відіграє керівну роль у забезпеченні цих питань, і за готовність навчати українських пілотів.

«Коли конкретно це рішення (про передачу літаків, - ред.) буде прийнято, ще не відомо. Але вже ясно, що навчання почалося і це дає нам змогу тоді надати літаки. Тому що будуть готові пілоти, які можуть ними керувати», - сказав Столтенберг у відповідь на питання про надання Україні F-16.

Нагадаємо, у Брюсселі відбувається 13-те засідання Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн»). Пріоритетним питанням засіданням контактної групи з оборони України має стати посилення протиповітряної оборони України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: