Отримав опіки, коли втікав від обстрілу: у Львові відновили рухомість ніг хлопчика

354458844_586249360312151_5638956835537571852_n
Фото: Перше ТМО Львова

У Львові прооперували 10-річного хлопчика із Горлівки, що в Донецькій області. Коли йому було два роки, дитина ховалась від російський обстрілів у підвалів та перевернула на себе каструлю із окропом. Кирило отримав 40% опіків.

Про це розповіли у Першому медичному об'єднанні Львова.

«Девʼять років потому — через тверді рубці на шкірі ніг — хлопець уже ледь ходив на напівзігнутих колінцях і приїхав за допомогою до спеціалістів Центру Незламні», — йдеться в повідомленні.

2014-й рік. Дворічний Кирило з 4-річним братиком забігають у підвал будинку — у Горлівці обстріли. Ненароком зачіпають каструлю з окропом — близько 70% ураження тіла на двох. Батько, який виховує дітей самотужки, робить усе можливе аби поставити синів на ноги. Через девʼять років війна знову повернеться. Та цього разу завдає поранень братику Кирила, Міші, руйнує дім та забирає життя найдорожчої людини — тата.

Зараз із Мішею працює фізичний терапевт та нейрохірурги, опікові хірурги беруться оперувати рубці Кирила. Дитячому тілу, яке росте, рубці заважають рухатися. Хлопчику важко згинати коліна, виникають проблеми при ходьбі. Єдиний вихід — пластична операція, під час якої хірурги відновлюють рухомість кінцівок.

Операцію виконували разом з щелепно-лицевим хірургом Стівом Ортеном та пластичним хірургом Крейгом Хобаром зі США. Останній спеціалізується на вроджених вадах.

Завдяки цьому дитина повертається до повноцінного життя. Але на тілі хлопчика все ще залишаються опіки, які не можуть вилікувати у жодній українській державній лікарні, бо лікарі не мають обладнання, яке б могло допомогти.

Для того, щоб пацієнти, які постраждали внаслідок війни або мають побутові опікові травми, безоплатно мали доступ до найякіснішої допомоги та процедури шліфування рубців, у Першому медиоб'єднанні запустили збір на лазер і кожен може долучитись до великої мети будь-якою комфортною сумою. Підтримати можна тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: