Пропагандист із телеканалів Медведчука отримав тюремний вирок

myhajlo-shpir-960x537

В Україні засудили прокремлівського пропагандиста Михайла Шпіру, який до початку повномасштабного вторгнення росії регулярно виступав в етерах «медіахолдингу держзрадника Віктора Медведчука» та позиціонував себе як «експерт».

Про це повідомили у Службі безпеки України 16 червня.

Так, пропагандист вихваляв агресивну політику військово-політичного керівництва росії та виправдовував тимчасову окупацію України. Також він агітував до фізичної розправи над українськими військовими і дискредитував одну із релігійних конфесій.

«Щоб уникнути правосуддя, Шпір ще 2020 року втік до москви, а після початку повномасштабного вторгнення рф був одним із перших пропагандистів кремля, який підтримав дії російських окупантів», — розповіли в СБУ.

Його визнали винним за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • посягання на територіальну цілісність і недоторканність України;
  • порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками;
  • виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів.

Суд призначив Шпірі 10 років тюремного ув'язнення із конфіскацією майна.

Нагадуємо, у лютому нинішнього року в Україні засудили російського пропагандиста. Тюремний строк отримав директор прокремлівського телеканалу «Russia Today» Антон Кузнєцов-Красовський, який, поміж іншим, закликав до геноциду українців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: