Українці скаржаться на агенцію: там, схоже, не хочуть повертати грошей за концерт, що скасували

IMG_1188-1536x1024
Фото: Микити Печеника, архів ІА Дивись.info

У лютому 2020 року до України із концертом мав приїхати американський інді-рок гурт The Neighbourhood, та через пандемію коронавірусу подія переносилася кілька разів, а згодом гурт й зовсім відтермінував тур Європою.

Продавала квитки на дійство агенція, яка на цьому спеціалізується, Pop Corn CA київська агенція, яка організовує концерти та гастролі в Україні. Наша читачка Діана Кучапська скаржиться, що організатори відмовляються повертати їй кошти за квиток та не відповідають, куди ці гроші поділись.

Дівчина розповіла ІА Дивись.info про ситуацію та сподівається на реакцію організаторів, з якими, до слова, нам теж не вдалось поспілкуватись, оскільки вони ігнорують наші повідомлення у соцмережах, а також запит на електронну пошту.

У чому справа?

Діана каже, що організатори концерту The Neighbourhood, що мав відбутись у Києві 4 лютого 2020 року, не відповідають їй на запитання про повернення коштів за івент, який не відбувся. Хоча згідно із законом, у неї є на це право.

«Концертна агенція не віддає кошти за скасований концерт The Neighbourhood, що мав відбутися 4 лютого 2020 р. Та через Covid-19 концерт переносився декілька разів, а потім група й зовсім відтермінувала тур Європою (частково через повномасштабне вторгнення росії в Україну) на невідомий період часу. Я одразу написала на Інстаграм-акаунт агенції 24 лютого, запитала чи можна здати квитки і повернути кошти. Мені відповіли, що чекають стабілізації ситуації в країні і будуть публікувати інформацію про повернення коштів», — ділиться наша читачка.

І надала нам скриншоти із цими переписками.

Скриншот переписки Діани із концертною агенцією

Каже, що з того часу відповіді щодо процедури про повернення коштів вона так і не отримала.

Скриншот переписки Діани із концертною агенцією, який нам надала читачка

«Я купувала квиток у 2019 році, він коштував 890 грн. Якийсь час Попкорн мене ігнорували, потім почали годувати обіцянками про те, що інформація про повернення буде згодом. Загалом усі переговори тривають з 24 лютого 2022 року», — скаржиться дівчина.

Скриншот переписки Діани із концертною агенцією, який нам надала читачка
Скриншот переписки Діани із концертною агенцією, який нам надала читачка
Скриншот переписки Діани із концертною агенцією, який нам надала читачка

Що кажуть в агенції?

Насправді з офіційної відповіді є лише одна, яку на сторінках у соцмережах організатори концерту оприлюднили 1 листопада 2022 року. Там йшлося про початок повернення коштів за концерти, які скасували гурти: Jungle, King Krule, Denzel Curry, Sub Urban. Утім про повернення вартості квитка на концерт The Neighbourhood не йдеться.

Скриншот зі сторінки агенції у Instagram

28 лютого вже нинішнього року у коментарі до вищезгаданого допису агенція написала:

Скриншот

Однак досі жодної інформації не було. У коментарях обурені слухачі, які хочуть отримати свої гроші, пишуть наступне:

Скриншот

«Також на своїй інстаграм сторінці вони публікували допис про те, що нададуть інформацію по поверненню коштів, але після цього допису — глухо. Я та ще велика кількість незадоволених українців писали їм коментарі, повідомлення, та натомість ми нічого не отримали», — говорить наша читачка.

ІА Дивись.info намагалась зв'язатись із Pop Corn CA кілька разів. Писали їм у месенджер на офіційну сторінку та надсилали аналогічні питання поштою. Зазначимо, це єдиний метод зв'язку, який нам вдалось знайти, адже номерів телефону ані на сайті, ані на сторінках у соцмережах ми не виявили. (станом на день публікації матеріалу (15.06.2023. - ред.)

Ось скриншот, на якому видно, що повідомлення тричі було прочитаним і жодного разу нам ніхто не надав відповіді.

Скриншот із переписки журналістів

«Загалом вони скидають все на те, що у них немає коштів, аби повернути їх людям. Концерт так і не відбувся, то ж питання — куди поділись кошти»? — каже нам Діана Кучапська.

Питання досі залишається актуальним.

Що каже закон?

Згідно статею 10 Закону України «Про захист прав споживачів» та Інструкції з ведення квиткового господарства в театрально-видовищних підприємствах та культуро-освітніх закладах у разі скасування, переносу концерту або зміни заходу споживачі мають право повернути попередньо придбані квитки. Варто врахувати, що поверненню підлягають лише гроші за квитки. Оплачені організаційний збір або ж доставка квитків, якщо вона була замовлена, не повертаються. Відповідно ці гроші не включаються в розмір суми, яку мають повернути.

Алгоритм повернення квитків та сплачених за них коштів:

  1. Для повернення квитків необхідно встановити, хто є організатором заходу, і саме до нього в подальшому звертатися з вимогою повернути ваші гроші.
  2. Потрібно написати письмову заяву в 2-ох примірниках. До заяви потрібно прикріпити квиток, чек, паспортні дані (часом просять копії, але це не обов’язково). Перший примірник – надається організатору заходу, на другому, який залишається у споживача, – ставиться відмітка про прийняття.  Якщо не хочуть приймати письмову заяву – надішліть на поштову адресу організатора заходу рекомендованим листом з повідомленням про вручення або електронну адресу організатора. У такому випадку у Вас буде документальне підтвердження факту направленні та/або вручення Вашого звернення організатору.
  3. До повернення підлягає вся сума за квиток, за сервісний збір оператора або за доставку тощо не буде компенсації.
  4.  Якщо придбаний квиток був «акційний» і вам відмовляють в поверненні грошей за такі квитки – це порушення. Гроші за «акційні»  квитки зобов’язанні повернути у звичайному порядку.

Якщо відповіді на вашу заяву немає або кажуть, що її загубили, потрібно звертатися до Управління захисту споживачів Держпродспоживслужби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: