Яким має бути безпечне житло: 5 критеріїв

photo_2023-06-14_00-57-01

Сучасне житло — це не тільки комфорт і затишок, але й безпека. Мешканці квартир потребують надійного захисту, зокрема, і від непередбачуваних ситуацій, таких як пандемія чи обстріли.

Новобудови змогли вирішити здавалось би вічну проблему з укриттями завдяки підземним паркінгам. Також вони закрили й питання самоізоляції у часи ковіду - люди виходили на тераси, пили там каву і дихали свіжим повітрям, не стикаючись з іншими.

"Нова Оселя"

Втім, не лише із цими питаннями змогли на відмінно впоратись сучасні житлові комплекси. На безпеку впливають також й інші фактори.

Квартали з диференційованою забудовою. Якщо житло не виглядає як 16-поверхова стіна, а має різну поверховість, то це дозволяє зменшити кількість мешканців комплексу, і, відповідно, знижує шанси на проникнення у будинок сторонніх осіб - всі одразу помітять чужинця.

"Нова Оселя"

Житлові комплекси змішаного типу. Коли на території є магазини, хімчистки, кафе, садки і коворкінги - велика кількість мешканців залишаються на території майже цілодобово. Також приїжджають офісні працівники. Квартал не пустує, відтак, у ньому безпечно.

"Нова Оселя"

Безпечний двір. Прибудинкова територія та під’їзди є поширеним місцем здійснення різного роду злочинів, пов’язаних із нападом на людей. Із усіх розбійних нападів, до яких причетні неповнолітні, 14% вчинено у внутрішніх дворах багатоквартирних будинків, провулках, тупиках, біля під’їздів, ще 6,5% – у під’їздах житлових будинків. 

"Нова Оселя"

Тому вкрай важливо, щоб проходи у двір або із двору назовні були безпечними. Вони не мають бути звивистими, складними для огляду або захаращеними. Їх не мають затуляти високі кущі, припарковані автомобілі або сміттєві баки. До того ж, важливим є освітлення. 

"Нова Оселя"

Консьєрж. Він забезпечує обмежений вхід у будинок, а також стежить за двором. До його обов'язків входить контроль порядку та, у разі необхідності, виклик підмоги. Часто послуги консьєржа поєднують із відеоспостереженням. 

"Нова Оселя"

Прозорі вхідні групи. Звісно, не усі можуть забезпечити себе консьєржем, оскільки він - це основна витрата за утримання будинку. 

Відтак, на допомогу безпечному житлу приходять вхідні групи. Вони мають бути прозорими, добре освіченими, аби мешканці могли бачити що відбувається всередині будинку, навіть не заходячи у нього.

"Нова Оселя"

Партнер цього матеріалу – компанія «Нова оселя», що працює з 2005 року. За цей час збудовано та здано в експлуатацію 11 житлових комплексів, а це 2 тисячі 53 квартири загальною площею у понад 123 тисячі квадратних метрів. Ідеться про житло у Львові, Пустомитах, Брюховичах, Липниках у регіоні, а також Чернівцях.

У своїй роботі компанія застосовує принципи органічної архітектури, тобто відповідальності та поваги до природи при будівництві. Комфортне, сучасне, архітектурно-досконале житло з розвиненою інфраструктурою, органічно вписане у навколишній ландшафт – це і є сучасні європейські стандарти, якими керується компанія «Нова оселя».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: