Заявами про передачу ядерної зброї путін закріплює російський військовий контроль над білоруссю – американські аналітики

Untitled2
Фото: ТАСС

заяви кремля про передачу ядерних боєголовок є закріпленням фактичного військового контролю росії над білоруссю

Так вважають військові аналітики Інституту вивчення війни (ISW), пише Українська правда.

Аналітики вказують, що кремль заявив, що росія почала передачу тактичних ядерних боєголовок (під російським контролем) білорусі відповідно до раніше оголошених планів.

За попередньою оцінкою ISW, розгортання російської тактичної ядерної зброї в білорусі є частиною довготривалих зусиль, спрямованих на закріплення фактичного військового контролю росії над білоруссю, і малоймовірно, що це означатиме якусь російську ескалацію.

Аналітики не оминули увагою те, що кілька нинішніх і колишніх російських муніципальних чиновників підписали відкритого листа, в якому закликали російські війська повернутися до "загальновизнаних" кордонів рф через кризу, спричинену руйнуванням греблі Каховської ГЕС.

Зокрема, чиновники москви та санкт-петербурга, а також московської та ленінградської областей підписали документ, в якому стверджується, що руйнування греблі Каховської ГЕС вплине на екосистему планети, питання охорони здоров'я та економіку протягом багатьох десятиліть.

В огляді підкреслюють: російські посадовці, не пов'язані з кремлем, можуть використовувати занепокоєння громадськості екологічною та гуманітарною ситуацією, пов'язаною з руйнуванням греблі Каховської ГЕС, щоб висловити опозицію до війни в Україні, не критикуючи безпосередньо самі військові дії, адже кремль створив умови для "придушення антивоєнного інакомислення".

Нагадаємо, диктатор олександр лукашенко заявив, що тактична ядерна зброя, що розміщується на території білорусі, є втричі потужнішою, ніж бомби, які застосували у Хіросімі та Нагасакі 1945 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: