На черговій Ставці обговорили підготовку бригад до наступу

349104858_623877682733458_7050752856422024461_n
Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача. Там ішлося зокрема про ситуацію на фронті та бригад наступу.

Про це глава держави повідомив у понеділок, 19 червня.

На зустрічі доповідали головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія Олександр Тарнавський, глава воєнної розвідки України Кирило Буданов.

Ішлося про оперативну ситуацію, забезпечення військ боєприпасами та прогноз дій росіян на найближчий час.

«Міністр [внутрішніх справ Ігор] Клименко відзвітував про підготовку бригад Нацгвардії та прикордонників, забезпечення їх технікою та всім необхідним для виконання бойових завдань», — розповів Зеленський.

Що відомо про контрнаступ?

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр 19 червня повідомила, що сили оборони України звільнили П'ятихатки на Бердянському та Мелітопольському напрямках.

За два тижні, каже вона, підрозділами Об'єднаного стратегічного угрупування військ «Таврія» було звільнено 8 населених пунктів:

  • Новодарівку,
  • Левадне,
  • Сторожеве,
  • Макарівку,
  • Благодатне,
  • Лобкове,
  • Нескучне,
  • Пятихатки.

З її слів, в цілому «підрозділи на таврійському напрямку просунулися в глибину противника до 7 км». А звільнена на півдні площа становить 113 кв. км.

«За минулий тиждень ворог ніс суттєві втрати. Зокрема, минулого тижня втрати противника на всіх напрямках склали більше 4600 вбитих та поранених, крім того нашими оборонцями було взято в полон більше 80 бійців агресора», -— додала Маляр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: