Ситуація в енергосистемі України станом на 19 червня

дб

Через аварію на підстанції оператора системи передачі без світла залишилися 230 тисяч споживачів в Одеській області

Про це повідомляє Міненерго.

Стан мереж

17 червня внаслідок низки технологічних порушень відбулася аварійна ситуація на підстанції оператора система передачі в Одеській області. Як наслідок, без світла одночасно тимчасово залишилися 230 тисяч споживачів. У ніч на понеділок 19 червня на підстанції знову відбулася аварійна ситуація. Відключень споживачів не було. Наразі триває вивчення причин аварії.

Нагадаємо, що через техпорушення, викликані попередніми обстрілами, а також ненадійність роботи мереж, які потребують масштабного ремонту, споживачі Одещини залишалися без світла навіть тоді, коли генерація електроенергії повністю покривала потреби споживачів.

Також через аварійну ситуацію в мережах на території України відбулося роз'єднання міждержавної лінії електропередачі з Молдовою.

Крім того, тимчасово знеструмлювалися лінії оператора системи передачі електроенергії у Вінницькій області, внаслідок чого було застосовано обмеження для ВДЕ в західних областях. Також через технологічні порушення знеструмлювалися високовольтні лінії електропередачі в Київській, Харківській, Донецькій областях.

Генерація

Електроенергії, яку виробили українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів. Дефіциту немає.

Наслідки підриву дамби Каховської ГЕС

Триває фіксація та ліквідація наслідків повені, яка виникла через підрив дамби. Енергетики працюють над відновленням електропостачання для споживачів. Загалом у Херсоні залишаються без світла через підтоплення понад 14 тисяч споживачів, у деокупованій частині Херсонській області знеструмлено 1 населений пункт, у Миколаївській області 3 населених пункти. За результатами вивчення фото та відеоматеріалів з БПЛА фахівцями Укргідроенерго визначено, що рівень води в Каховському водосховищі може бути нижче 7 метрів.

Ситуація в прифронтових областях

Триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з рф областей. Внаслідок щільних обстрілів без світла залишилися понад 24 тисячі споживачів у Харківській, Сумській, Дніпропетровській, Донецькій областях. Зафіксовано пошкодження енергетичної інфраструктури в Донецькій та Херсонській областях. Через попередні обстріли залишається без світла частина споживачів у Чернігівській області. Енергетики працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Ситуація в регіонах

Через технологічні порушення знеструмлювалися споживачі в Київській та Кіровоградській областях. У Дніпропетровській області без світла залишалися понад 10 тисяч споживачів, наразі всіх заживлено.

Експорт/імпорт

Комерційний імпорт електроенергії за минулу добу склав 2 536 МВт*год. Експорт відсутній

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: