У Львові відкрилася перша в Україні лікарняна аптека

лопполм

Вона запрацювала у Лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова. Напротивагу аптекам, які функціонують у медичних закладах на правах оренди, ця - відкрита лікарнею і є структурним підрозділом Першого ТМО Львова.

Про це повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

Вартість ліків у такій аптеці буде меншою на 10% від ринкових цін. Там пацієнти зможуть отримати медичні препарати, які входять до програми «Доступні ліки». Адже медзаклад співпрацює з НСЗУ у наданні послуг з реімбурсації.

«Ми хочемо, щоб ця аптека була справді соціальна, щоб люди могли прийти та отримати найнижчі ціни, тому що для багатьох людей в Україні ціна грає роль. Відкриття такої аптеки - це вказівка особисто міністра охорони здоров'я України Віктора Ляшка. Перш за все для того, аби лікарня мала кількамісячний запас стратегічно важливих ліків. Необхідність цього ми відчули спершу в пандемію коронавірусу, а потім - з початком повномасштабної війни, коли почалися проблеми з постачанням медикаментів. Завдяки лікарняній аптеці ми зможемо бути впевнені, що завжди матимемо запас на два-три місяці. Це поки пілотний проєкт, почали з нас, а далі такі аптеки можуть відкриватися у інших лікарнях України», - сказав Олег Самчук, гендиректор Першого медоб’єднання Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: