У Міноборони розповіли про безчинства росіян на тимчасово окупованій території України

бю

На тимчасово окупованій території України продовжує збільшуватися кількість злочинів і безчинств російських окупантів.

Про це повідомляє заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр.

«На початку минулого тижня в окремих населених пунктах Херсонської області окупанти провели раптовий рейд з виявлення мешканців, які відмовляються від набуття російського громадянства. До громадян, які не мали російського паспорта або підтверджуючого документа про подачу заявки на набуття російського громадянства, окупанти застосовували жорстку фізичну силу, окремих з них затримували. Доля багатьох із затриманих залишається невідомою», — наголосила вона.

Водночас, за словами Ганни Маляр, 13 червня у населеному пункті Дебальце на тимчасово окупованій території у Донецькій області російські військовослужбовці скоїли масштабне пограбування місцевих підприємств, об’єктів інфраструктури, магазинів побутової техніки та продуктових мереж.

«Награбоване завантажили у військові автомобілі, колона яких виїхала у напрямку Луганської області», — заявила заступник Міністра оборони України.

Також Ганна Маляр додала, що протягом минулого тижня у населеному пункті Покровське на тимчасово окупованій території у Запорізькій області інженерним підрозділом російських окупаційних військ проводилось хаотичне мінування приватних дачних ділянок місцевих мешканців.

«Крім того, було заміновано окремі ділянки польових доріг та узбіч доріг з асфальтовим покриттям. Будь-яких відповідних попереджень на місцевості про замінування окупанти не встановлювали», — резюмувала заступник Міністра оборони України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: