У трьох областях України 30% проб води не відповідають нормам, — МОЗ

вода7

В Україні у водоймах Херсонської, Одеської та Миколаївської областей 30% відібраних проб води не відповідають гігієнічним нормам. А Одеська область є під найбільшою небезпекою перевищення санітарно-хімічних показників.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я.

Там також розповіли, що фахівці проводять щоденний моніторинг, під час якого фіксують значне мікробне забруднення саме поверхневих водойм, які стосуються Чорного моря, річки та русла Дніпра. 

«Найбільш значні відхилення від показників безпеки згідно з вірусологічними, мікробіологічними та паразитологічними дослідженнями зафіксовано в Одеській області. Центри контролю та профілактики хвороб оперативно інформують органи міського самоврядування про зміну у показниках якості та безпечності води та інформують населення щодо небезпеки та заборони купання. Наразі заборони діють на Одещині, Херсонщині та Миколаївщині», – повідомив заступник міністра, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін. 

За інформацією МОЗ, внаслідок руйнування Каховської ГЕС вздовж річкового русла в зоні підтоплення та морського узбережжя сформовано близько 40 точок моніторингу води поверхневих водойм в Одеській, Миколаївській і Херсонській областях. Там виявили такі небезпеки як: сальмонелу, ротавірус, яйця та личинки гельмінтів, кишкову паличку. 

У МОЗ закликають громадян відповідально поставитися до власного здоров’я та не купатися у водоймах вищезгаданих областей. А також не можна ловити рибу та вживати її в їжу.

Нагадуємо, раніше в Рівень води в Укргідроенерго повідомили, що рівень води в Каховському водосховищі може бути нижче 7 метрів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: