Контрнаступ ЗСУ: у Міноборони розповіли про ситуацію на фронті

f837b224-9c59-446a-afdb-80cf29161858 (1)
Фото: Генштаб ЗСУ

На всіх напрямках, де почався контрнаступ Збройних сил, відбувається поступовий рух. Але головний удар ще попереду.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України у вівторок, 20 червня.

На півдні на декількох напрямках триває наступ. Там усе відбувається за планом, який встановлений військовими. Там є певні просування на всіх напрямках, де рухаються наші військові. Але ворог просто так не буде здавати зайняті позиції, і тому тривають запеклі бої і дуже потужний двобій, сказала вона.

Додає, що ворог мінує поля, а також є інформація, що в Запорізькій області противник мінує навіть населені пункти, де проживають люди, не попереджаючи їх.

«Ми поступово, невеликими кроками, але дуже впевнено рухаємося вперед. І можна навіть навести алегорію, що "вигризаємо кожен метр землі у ворога"», — коментує Маляр.

На півдні зараз відбуваються бої на напрямках, де наступають українські воїни, а ворог перебуває в обороні.

На Куп'янському та Лиманському напрямках ЗСУ перебувають в обороні, а росіяни наступають.

Маляр каже, що некоректно оцінювати результативність дій військових виключно кілометрами або кількістю звільнених населених пунктів. Тому що критеріїв оцінки дуже багато. Це цілий комплекс оцінювання, і перед військовими ставиться багато задач.

«Ми повинні розуміти, що ті задачі, які перед військовими ставляться, вони виконують, і поступовий рух відбувається по всіх напрямках, де почався наступ. Але, безумовно, головний удар ще попереду», — констатує заступниця міністра оборони.

Що ще відомо?

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр 19 червня повідомила, що сили оборони України звільнили П'ятихатки на Бердянському та Мелітопольському напрямках.

За два тижні, каже вона, підрозділами Об'єднаного стратегічного угрупування військ «Таврія» було звільнено 8 населених пунктів:

  • Новодарівку,
  • Левадне,
  • Сторожеве,
  • Макарівку,
  • Благодатне,
  • Лобкове,
  • Нескучне,
  • Пятихатки.

З її слів, в цілому «підрозділи на таврійському напрямку просунулися в глибину противника до 7 км». А звільнена на півдні площа становить 113 кв. км.

«За минулий тиждень ворог ніс суттєві втрати. Зокрема, минулого тижня втрати противника на всіх напрямках склали більше 4600 вбитих та поранених, крім того нашими оборонцями було взято в полон більше 80 бійців агресора», — додала Маляр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: