Перейшов на бік окупантів під час захоплення Лиману: заочно судитимуть ексспівробітника ДСНС України в Донецькій області

ю

Правоохоронці встановили, що у червні 2022 року, коли війська країни-агресора тимчасово захопили місто Лиман, головний інспектор відділу організації профілактичної роботи Краматорського РУ ГУ ДСНС України у Донецькій області почав працювати на окупантів.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

За даними слідства, він зрадив присязі працівника правоохоронного органу і добровільно обійняв псевдопосаду начальника групи наглядової діяльності та профілактичної роботи ДБУ «пожежно-рятувальний загін м. Красний Лиман» у структурному підрозділі «МНС ДНР».

Працюючи у захопленому місті, чоловік виконував накази окупаційної адміністрації РФ. Після звільнення міста Лиман українськими захисниками псевдорятувальник втік разом із окупантами до тимчасово захопленого міста Донецьк.

Наразі зрадника звільнено з лав працівників ДСНС України та оголошено у розшук. 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Нагадаємо, Служба безпеки України на Дніпропетровщині викрила співробітника «Укрзалізниці», який збирав дані про залізничну інфраструктуру для росіян та планував скоїти диверсію на залізниці. Чоловік почав працювати на російські спецслужби на початку 2023 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: