Просто та зручно: львів'янин запустив чат-бот для оплати штрафів за паркування

photo_5229179308185078099_x

У Львові 15 червня запустили проєкт FinePay. Ідеться про чат-бот, завдяки якому можна оплачувати штрафи за паркування та порушення правил дорожнього руху швидко та зручно.

Інтуїтивно простий сервіс

«Ми віримо у те, що сервіси, які створюють люди, мають бути зручними. Люди мають витрачати своє життя на приємні миті, а не те, аби розбиратись із заповненням 15-20 полів, щоб здійснити ту чи іншу банківську операцію. Використовуючи цей підхід та філософію Lean щодо організації роботи cервісу, ми вирішили зробити сервіс, який буде інтуїтивно простим, максимально дружнім до людей. Ним зможе скористатись найширше коло користувачів у Львові, оскільки ми також мешкаємо у цьому місті», — каже засновник проєкту Павло Єсип.

Розповідає, що ця історія бере початок з тих часів, коли «Львіватодор» організував на львівській вулиці Михайла Вербицького платний паркінг, що був поруч із його роботою. Коли чоловік затримувався у справах в офісі довше, ніж оплачений час паркінгу, його часто штрафували. А натомість виникали проблеми із самою оплатою.

Так і народилась розробка проєкту, що має спростити життя водіям.

Над цим опікується львівська команда айтівців та засновників, котрі програмують бот. Співпрацюють із оператором платежів EasyPay, оскільки у них є найширша мережа покриття та вже відпрацьований процес здійснення оплати штрафів у Львові.

«Ми з'єднали дві складові. Перша — IT, котра відповідає за зручність заповнення. Друга — фінансова сторона. Так виник проєкт FinePay у партнерстві з компанією EasyPay, що надає послугу оплати», — додає творець проєкту.

Говорить, що аналогічні труднощі із оплатою штрафів також є у 16 українських містах. Команда планує запуск найпростішого бота із оплати штрафів FinePay і там, зокрема у липні нинішнього року.

Саме зараз тривають перемовини з управлінням безпеки департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради щодо синхронізації бази даних сервісу FinePay та бази даних Львівської міської ради. Ідеться про скоєні адміністративні правопорушення. Це дасть можливість інформувати городян завчасно, а також збільшить зручність користування сервісом. Тож повідомлення про некорекне паркування і скоєне порушення буде приходити у застосунок в режимі реального часу.

Сайт чат-бота.

Сторінки у соцмережах:

*партнерська публікація

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: