ЄС готує пакет фінансової допомоги Україні на 50 млрд євро, - ЗМІ

90

Європейський Союз готовий запропонувати Україні пакет фінансової допомоги в розмірі приблизно 50 мільярдів євро. Ці кошти допоможуть із фінансуванням поточних видатків українського уряду й оплатою відновлення пріоритетних обʼєктів.

Про це повідомляє видання Bloomberg.

Пакет, до якого ще можуть бути внесені зміни до того, як його оприлюднять, буде оголошено у вівторок перед конференцією, яка цього тижня пройде в Лондоні, де донори обговорять, як відновити країну, а українські чиновники домагатимуться участі приватного сектору.

Єврокомісія хоче уникнути обтяжливого інструменту відновлення для країни, яка перебуває у стані війни, та запропонує допомогу у вигляді грантів, пільгових кредитів та гарантій, заявили анонімні джерела Bloomberg.

Пропозиція надходить у ключовий момент війни, коли українські війська розпочинають довгоочікуваний контрнаступ. Український уряд розраховує, що контрнаступ витіснить російські війська з більшої території та спонукає союзників продовжувати надавати необхідну підтримку, навіть незважаючи на те, що деякі країни чинять тиск на Київ та Москву для переговорів. Українські офіційні особи минулого тижня заявили, що їхні війська досягли деякого прогресу в умовах «запеклих боїв».

Нагадаємо, обсяг міжнародних зобов'язань щодо економічної та бюджетної підтримки України на 2023 рік і початок 2024 року збільшився до 44 мільярди доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: