Чиновника, причетного до закупівлі барабанів у київські укриття, викрили на ще одній схемі

ло
Free picture (Financial crime. UAH, handcuffs.) from https://torange.biz/financial-crime-uah-handcuffs-4707

У Києві затримали чиновника Дніпровської районної державної адміністрації. Він систематично вимагав хабарі за «дозвіл» на незаконне здійснення стихійної торгівлі.

Про це повідомили правоохоронці.

Як розповіли в Київській міській прокуратурі, головний спеціаліст відділу з питань благоустрою та контролю за охороною природного середовища Дніпровської РДА організував злочинну схему отримання незаконної вигоди.

Так, за відсутність перешкод для здійснення стихійної торгівлі фруктами й овочами посадовець вимагав у підприємця щомісячний платіж у сумі 15 тисяч гривень. У разі ж відмови від сплати побору підприємцеві погрожували демонтажем його торгівельних точок. А в одному випадку в нього також вилучили продукцію, яку повернули лише після отримання хабара.

«У межах слідства правоохоронці задокументували декілька епізодів одержання посадовцем неправомірної вигоди через посередника. Під час одержання чергового траншу посадовця та його довірену особу затримали. На даний час вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання запобіжних заходів. Встановлюється коло осіб, причетних до корупційного правопорушення», - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі нагадали, що чиновники вказаного підрозділу РДА упродовж травня-червня вже тричі були викриті на одержанні неправомірної вигоди.

Скандал із закупівлею барабанів до укриття в Дніпровському районі Києва

У Києві управління освіти Дніпровського району закупило понад 300 барабанів в укриття. Сума закупівлі становить майже 900 тисяч гривень. Відомо, що барабани придбали для  психологічного розвантаження дітей під час повітряних тривог.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: