У Львові хірурги витягли з тіла воїна уламок з печінки, який його повільно убивав

352797470_588695053400915_5565156688731437068_n
Фото: Перше ТМО Львова

Львівські хірурги дістали з печінки 22-річного захисника України уламок ворожого снаряду, з яким він жив пів року.

Операцію виконали спеціалісти реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ, що діє на базі Першого медичного об'єднання Львова.

Воїна звати Володимир. Він родом із Трускавця. 22-річний захисник у лавах української армії на посаді стрільця вже чотири роки. Від початку великої війни встиг повоювати у гарячих точках Запорізької, Херсонської, Миколаївської та Донецької областей. Небезпечне поранення Володимир отримав у Соледарі.

На той момент минуло лище два тижні, як він долучився до оборони міста.

«Ворожий снаряд прилетів просто на позицію. Уламками захисникові пошматувало руку, перебило ребра, а один з осколків влучив прямо в печінку. Першу допомогу надали побратими та евакуювали до найближчого шпиталя. Там стан пораненого стабілізували. А вже згодом житомирські лікарі фактично «склали» понівечену руку. Однак, чималий осколок в печінці – розміром з волоський горіх та із гострими, наче лезо, краями - залишили. Бо забирати його було надто ризиковано. Протягом пів року хлопець жив з уламком в печінці», — розповіли медики.

Сам захисник ділиться, що почувався, нібито при отруєнні. Тим часом осколок був дуже близько до головної печінкової артерії.

Коли Володимир звернувся за допомогою до хірургів Центру НЕЗЛАМНІ, уламок вже загрожував життю. Внутрішній крововилив міг статися будь-якої миті.

Львівські лікарі, попри можливі операційні ризики, ухвалюють рішення – якнайшвидше витягнути уламок. Такого великого осколка в печінці на їхній пам’яті ще не було. Розташування – вкрай небезпечне.

Під час операції вони витягують осколок лише в кількох міліметрах від головної артерії. Втручання минає успішно, а реабілітаційний період Володимира проходить без ускладнень, додають медики.

Володимир тим часом вже мріє повернутися у стрій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: