«Я пожартував»: ректор Львівського медуніверситету прокоментував образливі висловлювання про студентів, - ЗМІ

пу45цруіп5р5цор4р

Борис Зіменковський, який 25 років є ректором Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, каже, що під час розподілу випускників на інтернатуру не хотів нікого образити. Він назвав свої висловлювання жартами.

Про це повідомляє Українська Правда.

«Я нікому зі студентів нічого поганого не сказав. Я пожартував. Студенти моїх слів не чули. Коло мене сидів праворуч проректор і я тихенько їй говорив. Однак поряд був потужний мікрофон і вихопив», – сказав Борис Зіменковський про відео, яке потрапили в мережу.

За словами ректора, його жарт про те, що жінці не можна бути хірургом, не був для широкої аудиторії. Він нібито планував сказати це лише колезі.

«Все ж таки хірургія – агресивна частина медицини. І не така проста. Я погоджуюся, що жінка може все, як і чоловік. Але, на мою думку, у медицині є більш жіночі професії. Наприклад, кому подобається жіночий бокс? Утім, якщо хтось прийняв мої слова на свій рахунок, я вибачаюсь», – говорить ректор.

Що передувало

При вступі до інтернатури Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького виник гучний скандал — ректор насміхався над прізвищами студентів, недолуго жартував та вживав сексистські фрази. Міністерство охорони вважає таку ситуацію неприпустимою.

Там пообіцяли, що найближчим часом будуть ухвалені відповідні кадрові рішення.

Нагадаємо, в мережу потрапило відео, на якому ректор Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Борис Зіменковський дозволив собі скандальні висловлювання зі студентами під час їх розподілу до інтернатури. Зокрема одній він можливо радив «повіситися», коли вона запитала, що її робити з розподілом.

Зокрема Зіменковський жартував над прізвищем студентів:

«- Волкодав Софія Олександрівна... Ох і фамілія! ... З таким прізвищем - до дітей?

- Вона вийде заміж!

- Я жартую...»

Також він сказав одній зі студенток, яка обрала спеціальність хірургію, що жінка-хірург може його (ректора Бориса Зіменковського - приміт. редактора) зарізати вночі. Крім того, ще одній студентці на питання, що їй робити з розподілом, він ймовірно порадив «повіситися».

Як повідомили у виданні, одна зі студенток Марія Грищук розповіла, що цього року в Медичному університеті виникли організаційні проблеми з розподілом до інтернатури. Зокрема йде йдеться, про те, що університету не зміг вчасно домовитися з МОЗ, та перемішав рейтингові списки студентів спеціальностей «медицина» та «педіатрія». 

Тому під час самого розподілу студенти хотіли з’ясувати ці питання в адміністрації. Однак тоді декан медичного факультету №2 Олександр Надрага примусово вимикав їм мікрофони.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: