На двох напрямках ЗСУ просунулися ще на кілометр, - речник пресцентру Сил оборони

9898

Упродовж минулої доби Сили оборони просунулися на Мелітопольському і Бердянському напрямках до кілометра, знищили 129 російських загарбників та поранили ще 236.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

«Сили оборони Таврійського напрямку продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Також маємо виконувати плани щодо оборони у нашій зоні відповідальності. Маємо просування у бік противника до 1 км, йдеться про заходи тактичного рівня, так зване вирівнювання фронту», - сказав посадовець.

Також він повідомив, що протягом минулої доби російські окупаційні війська 29 разів атакували українські позиції на Таврійському напрямку. Окрім того, здійснили 574 обстріли, застосовуючи танки, РСЗВ та ствольну артилерію. Найчастіше і найінтенсивніше ворог атакував на Донеччині в районі Авдіївки та Мар’їнки, а отримавши гідну відсіч – відступив, наголосив Шершень.

За словами речника, Сили оборони не втратили своїх позицій.

Також Шершень зазначив, що за минулу добу підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони Таврійського напрямку виконали 1 212 вогневих завдань та знищили ворожі цілі.

«Вчора увечері підрозділами сил ППО Таврійського напрямку знищили 2 повітряні цілі - БПЛА «Орлан10» та «Зала». Орієнтовні втрати противника за добу: вбитими - 129 окупантів, пораненими — 236 окупантів, у полон взято 5», - повідомив речник.

За його словами, полонені розповідають про страх окупантів перед ефективністю західної зброї та майстерним застосуванням її українцями.

Нагадаємо, російські окупанти зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, протягом доби там відбулось понад 40 бойових зіткнень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: