На Львівщині збудують житло для переселенців

допрол

21 червня відбулась координаційна зустріч з питань реалізації житлового проєкту Міжнародною організацією з питань міграції (МОМ) спільно з Львівською та Луганською ОВА. Під час неї запланували будівництво 3 житлових комплексів на Львівщині. 

Про це повідомили в департаменті економічної політики ЛОДА.

Проект стартував у 2020 році на Луганщині. Та у зв’язку з повномасштабним вторгненням його реалізацію перенесли на Львівщину.

Відтак, в межах проекту запланували будівництво 3 житлових комплексів у Кам’янка-Бузькій та Дрогобицькій громадах, а також реновації житла у місті Старий Самбір, в яких зможе проживати від 1326 до 1668 внутрішньо переміщених осіб.

Загалом планують створити від 442 до 556 квартир.

«Цей та минулий рік були надзвичайно складними із безліччю викликів, які нам спільно доводилось долати. Одним з них є питання проблематики ВПО, перш за все - забезпечення гідних умов проживання. Дякую МОМ за ті проекти, які вже вдалось реалізувати. Водночас переконаний, що житловий проект буде вдалим і реалізований у максимально стислі терміни. Важливо, що проект покликаний не лише поселити людей, але й покращити умови для їх повноцінної інтеграції в соцільно-економічне та культурне життя громад Львівщини.Тому вже говоримо про соціальну інфраструктуру, умови для роботи, навчання тощо», - зазначив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик. 

Довідка

Міжнародна організація з питань міграції (МОМ) – один з міжнародних партнерів України, який з початку повномасштабної війни активно надає допомогу вимушено переміщеним особам, зокрема в таких напрямках:

  • реновація приміщень для ВПО;
  • матеріально-технічне забезпечення місць проживання ВПО;
  • підтримка пунктів незламності;
  • забезпечення резервними джерелами живлення об’єктів соціальної інфраструктури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: