Росіяни повертаються на позиції, які затопило внаслідок підриву Каховської ГЕС, - Сили оборони

6

Російські окупанти почали частково повертатись на позиції, які затопила вода після підриву Каховської ГЕС. Про це свідчить інтенсивність обстрілів, що збільшилася останніми днями.

Про це речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила в ефірі телемарафону.

«Вони намагаються наблизитись на ці позиції, які були затоплені. Але все ж таки робота у них ускладнена, підірваний шар мінно-вибухових загороджень, які вони налаштували безпосередньо на урізі води лівого берега. Він суттєво змінив географію мінних полів, які вони налаштували. І самі не впевнені, що просування для повернення на ті позиції буде безпечним», - сказала посадовиця.

За сїї словами, на місцях підтоплених позицій окупантів зараз працюють їхні вибухотехніки. Вони досліджують, райони, куди можна повернутись.

«Але інтенсивність обстрілів збільшена, і це говорить про те, що частково по цих позиціях вони повернулися», - зауважила вона.

Нагадаємо, середній рівень води на Херсонщині продовжує знижуватися, наразі становить 56 сантиметрів. Вода відступила вже від 32 населених пунктів області. На правому березі Дніпра підтопленими залишаються лише 3 населених пункти (Херсон, Новогрєднєво та Благодатівка).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: