Зеленський розпорядився перевірити усіх очільників військкоматів

09

В Україні створять комісію для перевірки всіх воєнкомів в усіх регіонах.

Про це він повідомив у себе в телеграмі.

«Дав термінове доручення створити комісію під керівництвом першого заступника міністра оборони України генерала Павлюка разом із правоохоронним блоком та разом із НАЗК для перевірки всіх воєнкомів в усіх регіонах України, щоб вони не ганьбили нашу державу і пам’ять героїв, які гинуть на фронті», - написав він.

Крім того, президент дав термінове доручення Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному «негайно звільнити» з посади начальника Одеського обласного ТЦК та СП Євгена Борисова.

Що передувало

Журналісти-розслідувачі «Української правди» відшукали в Іспанії маєток та офіс, що належать матері та дружині начальника Одеського обласного ТЦК та СП Євгена Борисова.

Видання зазначає, що згідно з витягами з іспанського реєстру родина Борисова за час повномасштабної війни придбала на іспанському узбережжі нерухомості й автівок на мільйони доларів США.

Ще в березні в ЗМІ поширилася інформація, що матір головного військового комісара Одеси придбала віллу у провінції Марбелья в Іспанії, а дружина — комерційну нерухомість поруч. Також, як зазначається, у власності родини з’явився позашляховик Mercedes Gelendvagen.

Після розголошення цієї інформації Борисова відсторонили від виконання службових повноважень, а Державне бюро розслідувань відкрило провадження за фактом зловживання службовим становищем в умовах воєнного стану й незаконного збагачення (ч. 5 ст. 426-1, 368-5 Кримінального кодексу України).

Журналісти УП взяли витяги з іспанського реєстру на маєток і офісне приміщення. Ті, як зазначається, підтвердили, що власниками майна на близько 4,5 млн євро є родичі Борисова. Сам Борисов заявив, що не володіє інформацією про придбання маєтків його родиною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: