Наслідки нічної атаки на Київ: пошкоджено багатоповерхівку, є жертви

1
Фото: КМДА

Уламки збитої вночі 24 червня ворожої повітряної цілі пошкодили 24-поверховий будинок у Солом'янському районі Києва, загинули 2 людини, 8 – отримали поранення, 2 із них – госпіталізовано.

Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко у Telegram.

«Уточнення, в Соломʼянському районі, внаслідок падіння уламків на 24–типоверхову будівлю, виникли руйнування та займання на 16, 17 та 18 поверхах. Загиблих на даний момент не виявлено, постраждалих - 7 осіб. Двох госпіталізовано, решта медична допомога надавалася на місці. Пошкоджено біля 40 автомобілів, які припарковані на стоянці. Дані оперативного зведення уточнюються», - написав Сергій Попко.

Згодом Попко повідомив, що станом на 07:26, внаслідок влучання уламків в 25-типоверховий будинок в Соломʼянському районі сталося часткове руйнування будівельних конструкцій на 16, 17, 18, 19 поверхах (18-найбільше) будівлі із загораннями окремими осередками по поверхах. Пожежу локалізовано о 04.40, ліквідовано о 06:30.

"Внаслідок атаки травми різного ступеню важкості отримало 11 чоловік, 3 з них госпіталізовано.
Виявлено тіла 2 загиблих людей. Врятовано 24 особи, з них 3 деблоковано з під завалів та 1 людину деблоковано з ліфту. Постраждало щонайменше 40 автомобілів припаркованих біля будинку. Залучено 90 осіб та 22 од. техніки ДСНС в т. ч. два кінологічних розрахунки. На місці працюють психологи ДСНС (надано психологічну допомогу 15 особам)», написав начальник КМВА.

Також, за його інформацією, сили протиповітряної оборони збили вночі 24 червня понад 20 російських ракет у повітряному просторі навколо Києва.

«Восьма повітряна атака на Київ за червень. Ворог вчергове застосував свою звичайну тактику - стратегічні бомбардувальники Ту-95МС випустили з району Каспію ракети Х-101/555. Силами та засобами ППО, в повітряному просторі навколо Києва було виявлено та знищено понад 20 ракет», - повідомив Сергій Попко.

Нагадаємо, що за минулу добу росіяни завдали по Україні 51 авіудар і випустили 14 крилатих ракет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: