У кремлі паніка через похід пригожина на Ростов - ЗМІ

Untitled
Фото: "Медуза"

В адміністрації путіна не відкидають початок громадянської війни. Там також вважають, що ракетний удар по таборах ПВК Вагнер – інсценування

В адміністрації президента рф увечері в п'ятницю, 23 червня, почалася паніка, після того, як голова ПВК Вагнер євген пригожин заявив, що його війська лишають фронт і йдуть розбиратися з міноборони рф.

Про це повідомляє російське видання Важные истории з посиланням на джерело, близьке до адміністрації президента рф, пише Кореспондент.

"В адміністрації президента паніка там не виключають сценарій початку громадянської війни", - йдеться в повідомленні. Джерело видання додало, що в АП ще тиждень тому була інформація про те, що пригожин щось готує. Він вважає, що відео з нібито наслідками ракетного удару по розташуванню ПВК Вагнер - інсценування.

Як пише Українська правда з посиланням на російські ЗМІ, силовики цілодобово доповідають путіну про заходи, які вони вживають у зв'язку зі спробою пригожина організувати "заколот".

"Спеціальні служби, силові відомства, а саме Міністерство оборони, ФСБ, МВС, Росгвардія, у режимі цілодобової роботи постійно доповідають президенту про заходи, яких вживають, у контексті виконання раніше наданих ним доручень", – цитує видання "ТАСС" слова Пєскова.

За словами пєскова, генпрокурор РФ ігор краснов доповів путіну про порушену проти пригожина кримінальну справу.

Через оголошене пригожиним протистояння "вагнерівців" і російської армії на пропагандистському телеканалі "Первый канал" вночі 24 червня почався спецвипуск новин.

За інформацією "Sota", на тлі протистояння "вагнерівців" з російськими військовими соціальна мережа "ВКонтакте" почала блокувати публікації заяв пригожина. Судячи зі скріншоту, який опублікувало видання, адміністрація соцмережі посилається на вимогу Генпрокуратури, яку було видано 23 червня.

Крім того, як пише видання "Важные истории", російські провайдери, ймовірно, почали блокувати доступ до новин у Google. Видання звернуло увагу на дані GlobalCheck - доступ до новин у Google близько 01:00 був у 25% користувачів у росії.

Нагадаємо у п'ятницю увечері у Telegram-каналах з'явилися заяви пригожина зі звинуваченнями на адресу Міноборони рф в ракетному ударі по таборах ПВК Вагнер. Після цього пригожин заявив, що знімає свої сили з фронту і йде розбиратися із керівництвом Міноборони рф.

Тим часом, Російський Ростов-на-Дону заповнила військова техніка, яка, зокрема, оточила будівлю штабу Південного військового округу. У соцмережах повідомляється, що місто начебто захоплено ПВК Вагнер. Місцева влада закликає людей не виходити без потреби з дому.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: