На фронті загинув дослідник ґрунтів і екосистем: з ним сьогодні прощаються у Львові

Володимир Козловський
Володимир Козловський. Фото: ЛМР

Сьогодні, у понеділок, 26 червня, у Львові проведуть в останні путь Володимира Козловського. Він загинув у боях із російсько-окупаційними військами. Воїнові було 54 роки.

Про це розповіли у мерії.

Львів'янин загинув на фронті 19 червня.

Навчався у Львівській середній загальноосвітній школі №2 (сьогодні – Ліцеї №2 Львівської міської ради). Закінчив кафедру фізіології та екології рослин біологічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка.

Після першого року навчання проходив два роки строкової військової служби. Протягом 1993-1996 років навчався в аспірантурі Інституту екології Карпат НАН України.

Кандидат біологічних наук за спеціальністю «Екологія», український дослідник ґрунтів і екосистем України. Обіймав посади від інженера до старшого наукового співробітника (з 2018 року) відділу екосистемології Інституту екології Карпат НАН України, а також старшого наукового співробітника Наукового центру Інституту гірничо-хімічної промисловості за сумісництвом.

У 2005-2006 роках – постдокторант у Корнельському університеті (США). Автор численних наукових публікацій.

За словами колег та друзів Володимира Козловського, був надзвичайно працьовитим і скромним, проте, завжди рішучим у своєму виборі, з чіткою життєвою позицією та справжнім патріотом. Захоплювався своєю справою, активно займався спортом, туризмом.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації добровольцем став на захист Батьківщини до лав 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на східному напрямку фронту.

У Володимира Козловського залишилися дружина та двоє синів.



Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/society/public-sector/297188-zavtra-lviv-poproshchaietsia-z-heroiem-volodymyrom-kozlovskym

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: