Понад 600 учасників із громад Львівщини пройшли навчання з отримання грантів для власного бізнесу

4
Фото: "Інвест Офіс"

«Інвест офіс» спільно з Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу (ЄС) розробив програму навчань «Фінансові можливості для підсилення українського підприємництва». В межах програми підприємці та підприємниці Львівщини пройшли безкоштовне навчання з отримання грантів для розвитку свого бізнесу.

Згідно з результатами дослідження, проведеного «Інвест офісом» серед підприємців Львівщини, тільки 10% опитаних використовували гранти та інші види безповоротного фінансування. Відсутність інформації та досвіду використання таких інструментів стали головними перешкодами у досягненні результату.

Щоб допомогти підприємцям у підсиленні бізнесу, «Інвест офіс» спільно з ПРООН та ЄС запровадили програму навчань з 30 тренінгів у офлайн- та онлайн-форматах. Учасники та учасниці отримували цінні знання про залучення фінансування, особливості написання грантових заявок та пошуку додаткових фінансових можливостей. Окрім цього, залучені експерти поділилися особливостями репутаційних та комунікаційних правил роботи з інвестиціями та грантовими проєктами. 

Фото: «Інвест офіс»

Учасниками тренінгів стали 636 підприємців та підприємниць із 73 громад Львівщини. Упродовж декількох місяців навчання відбулися в таких містах: Пустомити, Жовква, Городок, Сколе, Трускавець, Дрогобич, Самбір, Стрий, Камʼянка-Бузька, Жидачів, Мостиська, Броди, Турка, Радехів, Золочів, Яворів, Червоноград, Старий Самбір, а також смт. Новий Яричів та село Давидів. 

«Навчання показало актуальність теми залучення грантового фінансування серед бізнесу. На сьогоднішній день 235 учасників-підприємців вже отримали індивідуальну консультацію в «Інвест офісі», 87 з них у процесі подачі грантових заявок, 29 на фінальних етапах. Днями перший підприємець отримав позитивне рішення по урядовій програмі у розмірі 245 000 ₴», – зазначає Тарас Єлейко, керівник «Інвест офісу». 

В «Інвест офісі» кажуть, що подібні навчальні програми мають позитивний вплив на розвиток підприємництва. Тому фахівці і надалі будуть проводити тренінги, аби бізнес знав про наявні можливості та вмів ними користуватися. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: