У Львові суд повернув у комунальну власність громади понад 21 га землі

суддя виносить вирок
Ілюстративне фото/Укрінформ

У понеділок, 26 червня, за рішенням суду у комунальну власність Львівської громади повертається земельна ділянка площею 21,4 га в селі Рясне-Руська.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради. 

За словами  юридичного департаменту Львівської міської ради, перед тим, як Рясне-Руська рада припинила свою діяльність як юридична особа, і була включена в межі Львівської міської територіальної громади, посадовці сільради роздавали земельні ділянки безпідставно фіктивним гаражним кооперативам, які не планували будувати там гаражі. Кооперативи були створені в однаковий період часу, з тими самими засновниками. Усе з’ясувалося, коли віддали земельну ділянку, яка була частиною торфовища Білогорща. Тоді прокуратура подала на сільську раду до суду.  

«Суд встановив порушення Земельного кодексу, оскільки проєкт землеустрою, рішення ради про його затвердження та встановлення цільового призначення –  відсутні. Для будівництва гаражів сільрада мала право виділити землю, цільове призначення якої «землі житлової та громадської забудови», а передана ділянка входила до земель промисловості, транспорту та зв’язку», -  зазначає фахівчиня юридичного департаменту Львівської міськради Ольга Поліщук.

У міськраді також додають, що тепер земельну ділянку, яка повернулася у комунальну власність, місто зможе виставити на продаж способом аукціону. Оскільки цільове призначення ділянки – землі транспорту та зв’язку, тут може бути виробництво. 

Що передувало?

У 2020 році, перед приєднанням Рясне-Руської громади до Львівської місцевої територіальної громади, сільрада роздала безкоштовно близько 65 га землі у приватну власність. Земельні ділянки віддали 18 автомобільно-гаражним кооперативам, які створили незадовго до цього.

Відомо, що ділянку площею 21,4 га сільська рада надала у власність автомобільно-гаражного кооперативу «Індустріал».

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що на вулиці Героїв УПА у Львові проводять незаконне будівництво.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: