Наймасштабніший проєкт з часів Другої Світової війни: у Львові відкрили платформу відродження Маріуполя

photo_5251403238501109405_y
Міський голова Львова Андрій Садовий (зліва) тисне руку мерові Маріуполя Вадимові Бойченко. Фото: ЛМР

У Львові відкрили Платформу стратегічного та архітектурного моделювання «Mariupol Reborn» та першого офісу проєкту. Тут відновлюватимуть майбутнє нині тимчасово окупованого Маріуполя Донецької області.

Усе відбулося під час Lviv Urban Forum, передають у пресслужбі мерії Львова у середу, 28 червня.

Сьогодні відкривається центральна платформа саме у Львові, яка буде відповідати за формування гіпотез, стратегій, планів.

«У найближчий час буде відкрито платформу у Дніпрі. Тут відповідатимуть на питання відновлення водопостачання, освітлення тощо. А на питання отримання фахової експертизи наших напрацювань, отримання необхідних знань відповідатиме платформа у Варшаві», — розповів міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

Над планом відбудови Маріуполя вже працюють архітектори, урбаністи та експерти світового рівня. Вони продовжують приєднуватися до команди, щоб допомогти Маріуполю після деокупації перетворитися на символ перемоги, розвитку, миру, свободи та єдності усього світу.

Довідка

Mariupol Reborn – наймасштабніший в Європі проєкт відродження міста з часів Другої Світової війни. Проєкт виконують за дорученням Павла Кириленко, голови Донецької обласної ВА, а також за підтримки ЄБРР, Світового банку, Проєкту USAID «Економічна підтримка України» та компанії SCM. Вони об’єдналися заради відбудови Маріуполя із застосуванням сучасних практик, новітніх технологій та передового досвіду. Над чітким планом працюють вже зараз, щоб після деокупації швидко та якісно розпочати відбудову.

План «Mariupol Reborn» підтримали муніципалітети Львова, Вільнюса, Гданська, Утрехта. Також готові співпрацювати партнери з Японії, Польщі, США. Зокрема, Львів виявив готовність допомогти Маріуполю - місту-побратиму, у процесах майбутнього відродження українського Маріуполя та допоміг запустити.

Що відомо про ситуацію в окуповному Маріуполі?

Напередодні у тимчасово окупованому місті росіяни розпочали відкриту мобілізацію. В один з навчальних закладів міста надійшло мобілізаційне розпорядження. Тепер чоловіків, які працюють викладачами та першими отримали російський паспорт, відправлять в окопи.

«До цього трьох працівників комунального підприємства окупантів «Автодор» також було мобілізовано та відправлено вмирати за «асвабадителей». Такі випадки не поодинокі. Скоро це стане новою нормою», — коментують у мерії.

Також раніше повідомлялось, що російські окупанти готуються до наступу ЗСУ на Маріуполь, до міста надходять засоби ППО. А рф перекинула під місто щойно мобілізованих.

Як там живуть люди?

У окупованому Маріуполі лікарні переповнені. Людей відмовляються госпіталізувати. А морги не встигають забирати тіла померлих. У мерії кажуть, що під час повномасштабного російського вторгнення загинули близько 22 тисяч маріупольців, однак ці цифри можуть бути вищими. Нещодавно були знайдені нові масовані поховання цивільних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: