НАТО готове захистити своїх країн-учасниць від Росії та Білорусі, - генсек

ліьвпа

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про готовність Північноатлантичного альянсу захищати всі країни, що входять до блоку, від потенційних нападів з боку Білорусі та Росії.

Про це повідомляє CNN.

На спільній прес-конференції в Гаазі разом з лідерами семи країн НАТО Столтенберг заявив, що в Москву і Мінськ був направлений чіткий сигнал про те, що «НАТО існує для захисту кожного союзника, кожного дюйма території НАТО».

«Ми вже збільшили нашу військову присутність у східній частині Альянсу, і на майбутньому саміті ми приймемо подальші рішення щодо зміцнення нашої колективної оборони за рахунок збільшення сил високої готовності і можливостей», - наголосив Столтенберг.

Генсек НАТО зробив цю заяву у відповідь на висловлення стурбованості з боку країн східного флангу Альянсу щодо того, який вплив матиме передислокація ПВК "Вагнер" до Білорусі.

«Якщо «Вагнер» розмістить своїх серійних вбивць в Білорусі, всі сусідні країни зіткнуться з ще більшою небезпекою нестабільності», - заявив президент Литви Гітанас Науседа.

Що передувало

За підсумками невдалого військового заколоту в Росії «вагнерівці» на чолі з Євгеном Пригожиним отримали гарантії безпеки з боку Путіна про те, що зможуть отримати притулок на території Білорусі. Це викликало стурбованість у країнах НАТО, що є сусідами з Білоруссю. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: