Онлайн-оплата у львівських автобусах: результати тритижневого експерименту

автобуси маз
ілюстративне фото

За три тижні безготівковою оплатою у трьох міських маршрутах скористалося понад 13 тисяч пасажирів.

З 5 червня ці автобуси перевезли понад 306 тис. пасажирів, з них більше 80 тис. – пільговики. Готівкою оплатили понад 213 тис. пасажирів, розповіли у мерії.

Додають, що контролери спіймали близько 600 пасажирів, які намагались скористатися пільговим проїздом, не маючи на це права.

Наразі цих пасажирів не штрафували, але коли запрацює безготівкова оплата проїзду у всьому громадському транспорті, вони ризикують отримати штраф, якщо не сплачуватимуть за проїзд, пояснюють у міськраді.

«Також наші контролери на вказаних маршрутах виявили близько 1300 пасажирів, які хотіли здійснити поїздку без сплати за проїзд», додали у комунальному підприємстві «Львівавтодор».

Безготівкова оплата у громадському транспорті Львова

Тестування безготівкової оплати проїзду на автобусних маршрутах №1А, 3А та №10 триватиме орієнтовно до 30 червня. 

Щоб оплатити безготівково, пасажиру необхідно прикласти банківську картку чи пристрій з підтримкою ApplePay\GooglePay до валідатора та зачекати одинарного звукового сигналу і зеленої відмітки на валідаторі. Банківська карта обов’язково повинна бути чіпована.

На етапі тестування тариф за проїзд не змінюється і залишається на рівні 15 грн – при всіх способах оплати.

Щоденно протягом періоду тестування на маршрутах працюють контролери ЛКП «Львівавтодор». На час тестового періоду вони не штрафуватимуть, а проводитимуть роз’яснювальну роботу для пасажирів – допомагатимуть завалідувати пільгові ЛеоКарт, сплатити безготівково чи купити квиток у водія. 

З цього тижня безготівкова оплата проїзду доступна на ще двох маршрутах. На сьогодні безконтактна оплата проїзду в тестовому режимі діє на п'ятьох автобусних маршрутах:

  • №1А,
  • №3А,
  • №5А,
  • №10
  • №62.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: