Росіяни безуспішно наступали за чотирма напрямками, — зведення

357035493_613426470970435_7076344908128796086_n
Ілюстративне фото. Джерело: Генштаб ЗСУ

Російсько-окупаційні війська зосереджують головні зусилля на трьох напрямках, де тривають важкі бої. За добу відбулося 20 бойових зіткнень.

Про це сказано у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на 18:00 середи, 28 червня.

Ідеться про такі напрямки:

  • Лиманський. Тут росіяни безуспішно наступали в районі Роздолівки. Завдали авіаударів в районах Білогорівки Луганської області та Званівки і Виїмки - Донецької. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів: Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’янське, Роздолівка Донецької області.
  • Бахмутський. Окупанти безуспішно настпали в районах Оріхово-Василівки, Богданівки, Білої Гори та завдали авіаційного удару в районі Нью-Йорка Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали близько 15 населених пунктів, серед яких Васюківка, Оріхово-Василівка, Маркове, Хромове, Часів Яр, Іванівське, Озарянівка, Південне на Донеччині.
  • Мар'їнський. Воїни ЗСУ відбили усі атаки росіян в районі Мар'їнки. Тим часом росіяни вдарили з авіації в межах міста. Також окупанти вдарили із артилерії в районах близько 10 населених пунктів, серед них Мар’їнка та Побєда Донецької області.

Яка ситуація за іншими напрямками?

  • На Куп’янському артилерійських і мінометних обстрілів росіян зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Колодязне, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Кіндрашівка, Куп'янськ, Масютівка, Кислівка, Берестове Харківської області.
  • На Авдіївському окупанти безуспішно наступали в районі Авдіївки, там же вдарили із авіації та атакували із артилерії райони понад 10 населених пунктів. Зокрема, постраждали Бердичі, Авдіївка, Водяне, Карлівка та Первомайське Донецької області.
  • На Шахтарському росіяни наступали в напрямку Новомихайлівки, втім безуспішно. Завдали авіаційних ударів в районах Пречистівки та Макарівки Донецької області. Здійснили обстріли понад 15 населених пунктів, серед яких Костянтинівка, Парасковіївка, Новомихайлівка, Пречистівка, Золота Нива, Вільне Поле, Сторожеве, Благодатне, Макарівка, Рівнопіль Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському окупанти роблять все, аби не допустити просування українських військ. Росіяни вдарили із авіації в районах Левадного і Малої Токмачки Запорізької області. А також обстріляли із артилерії близько 30 населених пунктів. Під вогонь, зокрема, потрапили Левадне, Ольгівське, Гуляйполе, Залізничне, Чарівне Запорізької області; Михайлівка, Гаврилівка, Одрадокам'янка, Миколаївка, Ольгівка, Бургунка, Львове, Іванівка, Наддніпрянське, Антонівка, Херсон, Комишани, Дніпровське, Янтарне, Берегове, Томина Балка, Софіївка Херсонської області та Очаків Миколаївської області.

Яка ситуація на прикордонні?

  • На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка не зазнала суттєвих змін. Не виявили також ознак формування наступальних угрупувань.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках росіяни вдарили із авіації в районі Руська Лозова Харківської області. Здійснили мінометні та артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів, зокрема, це Леонівка Чернігівської області; Нововасилівка, Зноб-Новгородське, Нова Гута, Вовківка Сумської області, а також Ветеринарне, Козача Лопань, Малі Проходи, Гатище, Плетенівка, Бочкове, Нестерне, Кругле та Бударки на Харківщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: