Європейські ігри: майстри кульової стрільби другий день поспіль принесли «золото»

image-99
Фото: НОК України

Спортсмени з Львівщини перемогли у фінальному поєдинку стрільби з малокаліберного пістолета за 25 метрів серед жіночих команд під час Європейських ігор, що проходять у Польщі.

Про це розповіли в управлінні молоді та спорту військовій адміністрації регіону у середу, 28 червня.

«Наші Анастасія Німець та Юлія Коростильова разом з Оленою Костевич з Чернігівщини перемогли у фінальному поєдинку стрільби з малокаліберного пістолета з дистанції 25 метрів серед жіночих команд на Європейських іграх. У боротьбі за перше місце українки зустрілись з господинями змагань, представницями Польщі та перемогли», — сказав очільник відомства Максим Козицький.

На шляху до фінального поєдинку українське тріо перемогли у двох етапах кваліфікації.

29-річна Анастасія Німець тренується у Львівській обласній школі вищої спортивної майстерності та представляє ФСТ «Динамо». Її тренує Роман Боднарук.

39-річна Юлія Коростильова — військовослужбовиця Навчально-спортивної бази літніх видів спорту Міністерства оборони України та представниця Львівської школи вищої спортивної майстерності. Торік вона виборола перше в кар‘єрі золото чемпіонату світу. Наставники Юлії —

Нагадуємо, днем раніше Юлія Коростильова разом з братом Павлом виборола золото на дистанції 25 метрів. Так, українці перемогли з рахунком 16:6.

Європейські Ігри 2023

Європейські Ігри – масштабні мультиспортивні змагання, що відбуваються раз на 4 роки. Під час змагань з олімпійських видів спорту відбувається також кваліфікація на літні олімпійські ігри 2024 року. Вони стартували 21 червня та триватимуть до 2 липня.

У складі збірної України на Європейських Іграх є 18 спортсменів з Львівської області, зокрема, у кульовій стрільбі, веслуванні на байдарках і каное, фехтуванні, карате, легкій атлетиці, сучасному п’ятиборстві, стендовій стрільбі та триатлоні.

За нагороди на Європейських іграх спортсмени отримають від управління молоді та спорту Львівської ОВА грошові нагороди: за перше місце – 80 тисяч гривень, за друге – 60 тисяч гривень, а за третє – 40 тисяч гривень. Додатково премії виплачуватимуть і тренерам у розмірі 50% від суми, яка передбачена для спортсмена. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: