Гауляйтера Запоріжжя заочно засудили до 15 років в'язниці, — СБУ

Балицкий_Евгений_Витальевич_2022_(Portrait_JPEG)
Гауляйтер Запорізької області Євген Балицький. Фото: Вікі

Суд в Україні визнав кремлівського маріонетку на тимчасово окупованих територіях у Запорізькій області Євгена Балицького винним за двома статтями Кримінального кодексу та виніс йому вирок — до 15 років в'язниці із конфіскацією майна.

Про це повідомили у Службі безпеки України у четвер, 29 червня.

Там розповіли, що екснардеп від забороненої партії «Опозиційний блок» Балицький одним із перших публічно підтримав окупантів після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну. Окупанти призначили його гауляйтером на захоплених територіях у Запорізькій області та примушували посадовців визнати його нелегітимні «повноваження», погрожуючи репресіями та фізичною розправою, викрадаючи і катуючи незгодних.

Після фейкового «призначення» Балицький за вказівкою кремлівського режиму намагається придушити рух опору.

Він займався організацією псевдореферендуму, під його керівництвом створювали так звані «виборчкоми», які фальсифікували результати «голосування».

Маріонетка також звернувся до російського диктатора з проханням «визнати» українську область «суб'єктом» країни-агресора рф і «підписав» у кремлі юридично нікчемний папірець про нібито «входження» регіону до складу рф.

Суд визнав Балицького винним за двома статтями Кримінального Кодексу України:

  • участь в організації та проведенні незаконних референдумів на тимчасово окупованій території, вчинене за попередньою змовою групою осіб. Це частина 2 статті 28, частина 5 статті 111−1.
  • умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб. (частина 2 статті 110).

Нагадуємо, Служба безпеки України ідентифікувала ще 16 організаторів псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях. Ідеться про Донецьку, Херсонську та Запорізьку області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: