Генштаб про втрати ворога: за добу ЗСУ знищили майже 700 росіян та 2 танки

350126838_1313046859306923_7161295035233298318_n
Фото: Генштаб ЗСУ

У середу, 28 червня, українські військові знищили 680 осіб армії рф. За увесь період повномасштабної війни захисники ліквідували 227 780 окупантів.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Крім того, станом на ранок 29 червня Збройні силам України знищити: 10 бойових броньованих машин, 2 танки, 27 артилерійських систем, 1 засіб протиповітряної оборони, 14 безпілотних літальних апаратів, 6 одиниць автомобільної техніки та автоцистерн, та 6 - спецтехніки.

Загальні втрати окупантів на фронті станом на ранок 29 червня 

  • особового складу ‒ близько 227780 (+680 за минулу добу) осіб ліквідовано;
  • танків ‒ 4038 (+2) од;
  • бойових броньованих машин ‒ 7857 (+10) од;
  • артилерійських систем – 4116 (+27) од;
  • реактивних систем залпового рівня (РСЗВ)  – 627 (+0) од;
  • засоби протиповітряної оборони ‒ 388 (+1) од;
  • літаків – 315 (+1) од;
  • гелікоптерів – 308 (+0) од;
  • безпілотних літальних апаратів оперативно-тактичного рівня – 3513 (+14);
  • крилаті ракети ‒ 1261 (+0);
  • кораблі /катери ‒ 18 (+0) од;
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 6780 (+6) од;
  • спеціальна техніка ‒ 569 (+6).
Фото: Генштаб ЗСУ

Нагадаємо в ранковому зведення Генштабу розповіли про ситуацію на фронті.

Ситуація станом на 29 червня на усіх напрямках фронту 

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. 

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційного удару в районі Руської Лозової Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів. Серед них Леонівка Чернігівської області; Нововасилівка, Зноб-Новгородське, Нова Гута, Вовківка Сумської області, а також Ветеринарне, Козача Лопань, Малі Проходи, Гатище, Плетенівка, Бочкове, Нестерне, Кругле та Бударки на Харківщині.

На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Колодязне, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Кіндрашівка, Куп'янськ, Масютівка, Кислівка, Берестове  Харківської області.

На Лиманському напрямку противник здійснив безуспішні наступальні дії в районі Роздолівки. Завдав авіаударів в районах Білогорівки Луганської області та Званівки і Виїмки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів, зокрема, Невське, Білогорівка на Луганщині та Торське, Верхньокам’янське і Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Оріхово-Василівки, Богданівки та Білої Гори. Завдав авіаційного удару біля Нью-Йорка Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали близько 15 населених пунктів, серед яких Васюківка, Оріхово-Василівка, Маркове, Хромове, Часів Яр, Іванівське, Озарянівка та Південне. 

На Мар’їнському напрямку наші захисники відбили усі атаки противника в районі міста Мар’їнка, в той же час, ворог завдав авіаційного удару в межах цього населеного пункту. Разом з тим, здійснив артилерійські обстріли в районах близько 10 населених пунктів, серед яких Мар’їнка та Побєда Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворог здійснив безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки та Сєверного. Разом з тим завдав авіаційного удару в районі Авдіївки, обстріляв з артилерії понад 10 населених пунктів, зокрема, Бердичі, Авдіївку, Водяне, Карлівку та Первомайське.

На Шахтарському напрямку ворог провів безуспішні наступальні дії в напрямку Новомихайлівки. Завдав авіаударів біля Пречистівки та Макарівки Донецької області. Здійснив обстріли понад 20 населених пунктів, серед яких Костянтинівка, Парасковіївка, Новомихайлівка, Пречистівка, Золота Нива, Вільне Поле, Сторожеве, Благодатне, Макарівка та Рівнопіль Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на недопущенні просування наших військ. Ворог завдав авіаударів в районах Левадного та Малої Токмачки Запорізької області. Здійснив артилерійські обстріли близько 30 населених пунктів. Серед них Левадне, Ольгівське, Гуляйполе,  Залізничне, Чарівне Запорізької області; Михайлівка, Гаврилівка, Одрадокам'янка, Миколаївка, Ольгівка, Бургунка, Львове, Іванівка, Наддніпрянське, Антонівка, Херсон, Комишани, Дніпровське, Янтарне, Берегове, Томина Балка, Софіївка Херсонської області та Очаків на Миколаївщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: