Ймовірно, росіяни готують нові ракетні удари по Україні, — командування «Південь»

ракета
Фото ілюстративне: відкритих джерел

Українські військові попереджають, що є всі ознаки того, що російські окупанти, схоже, готують нові ракетні обстріли по Україні.

Про це заявила очільниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк у коментарі Радіо Свобода 29 червня.

«Ворог активізує безпілотну розвідку вздовж лінії фронту, намагається глибше проникнути в тилові регіони, що свідчить про ймовірну підготовку до подальших ракетних ударів», — сказала Гуменюк у четвер.

З її слів, ЗСУ спостерігали «слабку активність протягом останніх двох діб». Гуменюк додає, що це означає, що росіяни переформатували свої зусилля, вивчили можливості та змінили тактику, яка була би максимально ефективною.

Також речниця нагадала, що російські війська дуже часто намагаються компенсувати відсутність результативності на лінії фронту «тиловими перемогами».

За даними Військово-морських сил ЗСУ, станом на ранок 29 червня росіяни тримають у морі 15 бойових кораблів, серед яких є два носії крилатих ракет «Калібр». Напоготові у ворога щонайменше 24 ракети.

У Генштабі ЗСУ вранці 29 червня повідомили, що за добу росіяни завдали по Україні два ракетних- та пів сотні авіаційних ударів. Окрім цього, окупанти атакували іранськими дронами-камікадзе. Від цього зруйнована інфраструктура та постраждали мирні люди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: